Thursday, March 1, 2012

Kita hanya merancang...

bismIllah...


Remember this entry yang aku tulis awal tahun aritu?

I did mentioned yang hubby akan naik pangkat ke Lt Cdr in March kan??

HAH. Not a done thing since kena amik exam plak... semuanya gara-gara skim gaji baru ni...

Hubby was a graduate intake, so sebelum ni ade elaun graduate... and untuk naik pangkat memang tak exam-exam... automatik bila tiba masanya terus naik pangkat. Ni citer sebelum ni la...

But now since ade skim gaji baru ni, gaji dah diselaraskan and elaun graduate dah dipotong. Huhh... Tak best! Pehtu, nak naik pangkat kena exam-exam gak...

So bulan 5 ni kena exam dulu la... ade rezeki, ade la... takde rezeki, redha jelah...

Pastu hubby baru mengadu sesuatu yang kami missed sebab hubby tak naik Lt Cdr.

Kalau lah hubby dah jadi Lt Cdr, kemungkinan besar kami takde kat M'sia by end of this year.

Tapi Allah dah suratkan untuk kita stay kat sini lagi... Takpela...

Look at the bright side, we still have our family and relatives that we still can see during weekends or once every few weeks! Bagus jugak la tak kena pergi dok negara orang. *sila ceria2 k*

Kita hanya merancang kan... tapi benda bukan dalam kawalan kita...

p/s: Bosan la entry update xde pic kan?? Waaaa... Kalau banyak duit, sekarang jugak aku beli BB baru! T___T



alhamdulIllah...

2 comments:

elanie*Q said...

yup,everything happen 4 a reas0n.jgn sedih2. Yg penting skrg hubby msh kat m'sia,msh ada peluang jmpa family.kalo dh d0k jauh,sedih mesti dtg jenguk hr2..

Ryehanna said...

hehehe... tula, kalau pindah jauh2, jenuh le kalau nk balik... :p