Friday, June 4, 2010

Lagi sehari...(lebih kurang)

bismIllah...


I'm at home in Beruas.
Reached home around 2.30 pm yesterday. Nyda bawak kereta laju siot. huhu

Hari ni pergi Manjung cari baju sewa. Baju yang Mamito tempah tu memang dah cantik. Cuma simple sangat. So arini aku and Nyda cari baju untuk disewa. Baju yang Mamito tempah tu leh la pakai masa pergi Pahang...

Cari punye cari, jumpa la kat Saiful Design. Sebelum tu pegi Yun Yun tapi baju yang cantik-cantik dan aku nak sumer orang dah chop awal-awal... So tak dapek la. Takpela, baju kat Saiful Design pun okey gak... siap leh nak tambah-tambah manik, jahit lagi itu ini... so, amik la. Yang aku terkejut sekali, NYDA bayarkan. Thanks Nyda... :')

I made a mental note to be there on your wedding day whenever that is! (hopefully time tu aku leh hadirkan diri.huhu) Aku pun tak pernah ke rumah dia di Pasir Putih, Kelantan. Insya Allah Nyda. Hopefully dapat la datang.

Tapi memang pengalaman tak dapat dilupakan betul la masa fitting baju kat kedai tu. Lawak giler cos aku tak muat pakai!

Masuk kot atas tak muat, masuk kot bawah pun tak muat. Sian acik tu kena bukak jahitan baru aku leh pakai. Nak wat camne, aset-asetku besar. Muahahaha...

Dari segan ngan Nyda, sampaikan 'ahh lantak la ko tengok badan aku yang tak cantik ni' cos Nyda kena tolong aku nak pakai and tanggal baju. So ber'two pieve' jela... Memang macam hape je kat dalam fitting room tu. Lawak gile bila ingat balik. XP

Hmm... so baju kahwin aku adalah sehelai gaun. Belasah jela... nasibaik mak aku buat 'bunga tangan' besar... leh la cover-cover perut yang berlemak. (posing letak bunga kat perut kan?) kehkehkeh


Bertuah sape dapat mengorat Nyda ni...
Single lagi ni... hehe




Cari baju jap pastu makan KFC. Nyda belanje gak. Adehhh serba-salah aku kuar ngan minah ni... hmmm kitorang selambe tapir melantak ayam ngan cheezy wedges. tak derdiet hape. dan aku dah merosakkan diet Nyda yang dah lame gile tak makan kfc (semangat tol) sbb nak kurus. Aku?? Nama je nak kahwin tapi makan tak jaga langsung.

Dahi aku naik jerawat malam ni. Hampeh tak??? Geram je aku. :(

Malam ni pelamin dah siap dipasang. Cantik la plak walaupun biase je... i like!! Memang tak salah la aku pilih warna theme warna ungu+white+cream. Very nice... nak je aku upload gambar tapi tak seprais la pulak kan... :P

Ini resit bayaran...

Mahal ke murah?
Or biase-biase je?
Bagi aku, okay la...



Sekarang ni tengah busy nak membungkus goodie bags. Tengah mengumpul benda-benda yang nak diisikan ke dalam goodie bags. Ada yang Mak tempah dan order, ada yang orang sponsor. Antaranya adalah dodol (feveret Mr CC), kuih-muih dan juga surah-surah amalan. Aku pun tak tau ape lagi Mak nak bagi... :P

Semalam kami menampal label pada buku-buku kecil berisi surah-surah amalan. Dibeli oleh Kak Lin di Nilai Putrajaya...

Simple je Kak Lin design. Haha...
Jadilaaa...
kami lekat label sticker tu di bahagian dalam kulit buku tu.



Mmm...
Okayla, aku kena tido awal. Esok nak pergi Ipoh tengok wayang... saje la nak belanje Debab cos dia dok umah je... nak bagi dia seronok2 sikit cos dia tak sabo2 nak tengok LBS.

Esok jugak nak cari tudung nak nikah dan sanding.

Yer...
aku takde tudung lagi.

Tudung ber'awning' yang diberi oleh butik tempat sewa baju tu memang ada tapi aku sangat tak sesuai pakai tudung awning bagai tu. Sangat tak seswai!! Kena pakai tudung biase je.

Wish me luck.



p/s: Today is Friday. Hari terakhir untuk memegang status 'bujang' cos petang Sabtu aku bakal bernikah. huhu.. Cuakkkkkk~




Salam pengantin (ececeh),

alhamdulIllah...

10 comments:

Legasi Piston Pecah said...

memang dah tak lama kan?Tepat petang sabtu akan bertukar status kepada Puan Ryehanna..Tahniah ye,sampai ke jinjang pelamin.Moga kekal ke akhir hayat.

-------

Entri Baru : [REVIEW]Lagenda Budak Setan

deena awanis said...

cool betul bakal pengantin ni..siap bley kuar tengok wayang di saat akhir..hehhe..

aku nak kawen dulu, seminggu dah kena perintah berkurung weh..nak jumpe en.hubby pun tidak boley...tepon hukhuk

yashygsempoi said...

cool giler tau! ha3 nak kawen sempat lagi layan wayang.. tapi time nie pown sonok giler sume benda org lain buat wakkaaka kita goyang kaki.. pehh! elekk2 jgn cuak.. sila bergembira untuk hari terkakhir sebagai org bujang ari nie.. :P esok? selamat pengantin baru.. semoga kekal ke akhir hayat.. aminn.. insyaAllah jumpe esok! ho3

Nurulhuda|Adlie said...

ryeeeeeeeeeeeeeeeeee, aku pun nak tumpang berdebar ok, rye ko sangat sempoi so aku rasa ko akan enjoy je nanti kan..

hehe tak sabar tgk ko kawin, nak tgk semuaaaaaa, weh update okay nanti..

terribly sorry sebab tak dapat datang cos ada wedding juga di kl, tapi aku doakan semua berjalan dengan selamat, rye pasni ko bukan single lagi okeh? terimalah hakikat, haha jahat, nanti aku menyusul status ko.. hehe...

Ryehanna said...

To Piston Pecah: Amin. thanks!!

To Deena Awanis: Oh... nape? kalau nk kahwin xleh keluar rumah ke? huhu...
mane leh... time ni la baru nak belanje2 org yg dok kat umah je... :)

To Yash: Yezza! xsabar nak jumpa korang hari Ahad nanti... hopefully korg dpt kereta best la cos aku dh pesan kat budak2 tu bg keta ok. payment aku dah settlekan. Gembira hati aku kalau korg dtg... :)

To Huda: Haha... aku mmg jenis simple je... oh well, skrg ni pun tgh absorb semua happy feelings supaya hati pun tenang... :)
Nanti dah settle kenduri aku upload le gmbr2. hehehe

xpela huda kalo xdpt dtg, takde rezeki... but thanks anyway!
yela yela... dh nk bergelar PUAN. but u will be a Puan too! heheh

syahirul said...

alhamdulillah bertemu jodohnya... moga hepi slalu menjadi anak dara sampai hari ini.. esok dah tak dara :P hahaha...

~Miss_eiyDa ~ said...

wah.da xlm tu...
samat pengantin br cik panda..
last minitnyer persipan kn..sempat lg tu..inai2 da pakai? hehhe

edye said...

Salam tahniah...=) saya baca post awak n t'tarik ngan kampung beruas perak...penah tinggal sane dlu kat pintu gerbang.kalo saya dok sane lagi msti tau kenduri kawin weekend ni rumah sape.nway congratz again!

apiih said...

selamat pengantin baru..kepak~kepak~~gebom~gebom..ahaha..ramaix org dtg??

Idalara said...

salam ryehana..
rasanya ms kak ida komen ni ryehana dah pun bereglar isteri seorg lelaki..mudah2an berbahagia hingga ke akhir hayat..