Sunday, June 6, 2010

Sudah bergelar isteri...

bismIllah...




Alhamdulillah... Semalam, selepas Asar, aku sudah sah menjadi isteri Rostafar Abdul Rasid dengan sekali lafaz. Syukur...

I didn't cry. Well... actually memang terasa macam bergenang mata, tapi emosi syahdu tu takleh nak layan sangat sebab ade 5 pasangan semuanya yang bernikah pada waktu itu. So it's like, lepas aku terus ade orang lain lak nak berakad nikah. Tak sempat nak feeling lebih-lebih you... huhu....

Tapi for you Huda (a bride to be yang request untuk aku citerkan perasaan aku), I was nervous like hell. Aku risau dia kena lafaz banyak-banyak kali. Malu ler sebab ramai orang. haha... And then bila dah sah jadi isteri, hati aku macam... ermm... macam mana nak citer. Macam lega. Macam happy. Tapi macam sedih pun ada. Berbaur. Tapi ape-ape pun perasaan aku banyak yang positif. Dah bina masjid. Aku mengharapkan perkahwinan kami dirahmati, dimurahkan rezeki dan mengajar kami menjadi insan yang lebih baik.

Actually, before bernikah tu, aku sangatlah cuak. Rasa macam nak suruh Nyda bawak lari aku jejauh je. Ntahlah... macam susah je nak terima hakikat bahawa diri ni nak jadi isteri orang. Siyes.. tapi bila dah jadi isteri, okaylah... cool je aku. hehe

Pastu aku dah sedih siap menangis-nangis cos cam sedih tak ramai kawan zaman sekolah yang hadir. Siyes rasa macam down bila kita call orang and orang bagitau tak dapat datang. T___T

Tapi takpelah. Kalau aral dah melintang, nak wat camne kan... Sabo jelah.

Lepas nikah, ada makan-makan sikit. Yash, Pakeri, Anarm dan Suraya adalah kawan-kawan blogger yang hadir time aku menikah. Thanks korang. Dahla korang baru sampai dari KL. Terharu sangat-sangat :')

Pas makan, Mr CC and his family balik umah Mr CC di Lumut. Heh. Mane leh tido sini lagi... :P

Well...

Hari ni majlis kenduri kahwin di rumahku. Aku happy!! Serius! Kalau semalam aku sedih kawan-kawan zaman sekolah ramai yang tak dapat datang (even those yang aku attend kenduri kahwin mereka), aku gembira kerana kenalan-kenalan lain hadir memeriahkan hari perkahwinanku!

Of course, cikgu-cikgu ada yang datang...

And then boss aku along with the group. Ada Kak Rozy, Babe, Nurul, Abg Irman+wife, Rauf, Junior+awek, Abg Saiful etc... Ada yang tak dapat datang, tapi aku lega la cos Head of West Malaysia datang! Thanks boss! I'm honoured... ;')

Abg Irman datang straight from kampung wife dia di Kedah. Terharu weh.. Pasni, bila aku masuk opis, dia dah takde kat KL. Dia transfer ke Sabah. Memang tak jumpa ar... huhu... T___T

And then, aku gembira sangat cos agak ramai kawan-kawan yang kenal di blog hadir!!!
Oh yes... I mean, you never meet them before but they turn up at your wedding! Isn't that awesome??

I was freaking happy when I saw Encik 13 May jenguk aku kat bilik pengantin!!
Masa mula aku terpandang wajah beliau, aku dah macam "eh, sape mamat ni ek? macam pernah nampak je". Pastu dia dok tersengih-sengih. Tak kenalkan diri pun. And aku terus rasa itu Encik 13 May! Haha... ceria betul muka dia. Aura hepi dia terlekat kat aku. Ape-ape pun thanks ar Bro cos sudi datang from Penang. Blogger otai nih. Dia la yang ajar aku untuk letak Nuffnang kat blog. Plus, he's great blogger. Before, blog dia memang ramai gile orang link. Cume nowadays je dia dah tak berblog sangat. Bro, I really appreciate you effort to come to my wedding. ;')

Then, Abg Juju pun hadir ke wedding. I'm glad! Tapi Abg Juju kita tu pendiam weh bila jumpa... senyum je cakapnya idak. haha... tak sangka soreh pulak dengan pengapit Mr CC, si Danial. hehe... thanx for coming, bro... :D

Brother Cybernetics Mind pun datang. Hoho... terharu tul tok ngulu datang ke wedding. Terima kasih bebanyak. Kenal kat blog je pun. Tadi time kenduri baru 1st time bersua muka. :) (eh.. blog bila mau update daaaa)

Tak lupe juga kepada Dawie! weh... many thanks to you and your friends yang datang awal dan amik gambar aku. Tak sabar aku nak tengok gambar yang ko amik and edit wehhhhh... haha... (excited terlebey)

Yash, Pakeri, Anarm dan Suraya datang lambat sikit. Tapi diorang sempat ikut kami bergambar di Lata Ulu Licin. haha...

Jangan tanya tentang gambar kat Lata ni. Hari ni Ahad. Ramai orang dowh. Nak bergambar pun segan. hehe... hasil agak biase-biase... So, my official photographer nak ber'outdoor' lagi esok. Aku tak tau kat mane... ikutkan aje...

Kawan-kawan sediploma yang datang is Ana Syahidah dan Mashitah. Ana datang dengan Syuhada dak letrik dari Penang. Mash datang ngan bakal tunangnye iaitu dak letrik gak dari Shah Alam. hehe... And of course my best friend Nyda yang setia meneman aku sejak Rabu, mereka ini menggembirakan aku.

To you Nyda, I owe you a lot. :')

Oh. Padi juga datang! Thanks Padi... Walaupun Majinn takde, tapi ko ader kira okey la tu. =)

Kawan-kawan zaman sekolah yang datang dan aku nampak (maybe ade yang aku terlepas pandang kot?) is Amin, Noriza, Azidy dan Baim. Tu je. sikit kan? tu ar... sedih gak le... tapi takpela, nak wat camne...

Banyak lagi nak tulis tapi aku dah letih. Esok kena bangun awal (dah jadi isteri orang kannnn) dan nak pergi Lumut hantar family belah suamiku (ohhh agak janggal menyebutnya begitu awww) balik Pahang.

Yer, Mr CC baru tido sini malam ni.

Haippppp... jangan fikir bukan-bukan ye.

I hope and I'm not planning to be deflowered here in my house. huhu


To all who came to my wedding, terima kasih sesangat!

ada terkurang atau terlebih mintak ampun, mintak maap bebanyak.



Sekian, terima kasih.


Salam sayang,


alhamdulIllah...

30 comments:

zool said...

tahniah .. semoga kekal hingga akhirnya...

pergh sempat lagi berblogging tu ek

topo said...

waaa.. xde gambar pedang pon..

pauhputik said...

semoga bahagia sampai akhir hayat dan dimurahkan rezeki selalu

aminnnnnnnn

nesca said...

kawen pun akak sorang ni! semoga berbahagia! btw ni apahal wat entry awal sangat ni

ChuyRys said...

aku nak ikut x bleh..waaaa T__T hahaha

tahniah..moga bahagia dunia akhirat..jage rumah tangga elok2 :)

nOrazmI said...

Moga bahagia ke akhir hayat.tahniah rai & tapa.

syahirul said...

ape2 pon tahniah ke atas ko sbb dah jadi isteri orang.. alhamdulillah bertemu jodoh ko.. aku tumpang gembira.. maaf sebab tak dapat datang kenduri ko hari ni sbb spupu aku pon ada majlis kawen arini gak dan aku jurugambarnya.. 13 jun ni belah laki kat pahang kan? kalo ada sape2 blogger join, aku pi la kalo takde aral.. jadi isteri org ni baik2 oke, taat pada suami dan patuh pada seluruh arahannya yg benar dan baik sahaja selagi tidak melanggar hukum... mlm ni jgn ganaz2 eh encik tapa.. huahuahua...

yanie said...

tahniah! hehe...xpasal2 org yang bace rse lega dgr sume dh selamat. hihi...

cantik baju kawen :)

chokilala said...

ana, sorry tak dapat datang sebab bertembung dengan majlis sepupu aku juga. hope ko berbahagia bila dah tukar status jadi puan ni. hehehe. takmo selalu emo-emo dah. kalau sedih, gi cari laki ko. hahaha

wish you all the best in life. selamat pengantin baru! ^___^

p/s : komen ni ditulis lepas ko tweet ko nak tido dah. eh takde maksud pape, saje je nak cakap. hehehehe :P:P

Azam said...

tahniah....semoga hingga ke syurga...

13may said...

hehhe hehhe...

lauk kenduri sedap...rugi tak tapau bawa balik...hehhe hehhe hehhe

deena awanis said...

congrats!!!sooo cantik lah you..semoga bahagia ke akhir hayat ey..

Roslan said...

waaa..selamat pengatin baru woo..em letak la gambar bawah pedang tuh..huhu

Mr & Mrs Architect CuTe said...

tahniah.... semoga bahagia hendaknya hingga ke akhir hayat ye... :-)

Anarm said...

best o00oo makan kat kenduri puan panda.. kenyang tak hingat.. haha.. sampai kek pon takleh nk abiskan, perot dah sendat.. skrg ni asyik terbayang je kek kawen tu.. huk3.. T__T

K.O.A.L.A said...

lawa nye ....hehehe

apiih said...

tahniah..tahniah..macam mane mlm pertama??ahakss

Liyanaa. said...

phewittt dh jadi puan dh. lawa sgt sgt kaler pepel. T___T btw tak boleh lupa ko ajar aku cmne nk dpt buffered, kene visitor lebih 100kononnye HAHAHAH tq sgt :D

Nurulhuda|Adlie said...

lawa gilaaaa rye! congrats ok (apsal aku lambat baca ni) hehe.. :)

eNaSaN said...

congraTe ye..so cuTe la...

yashygsempoi said...

TAHNIAH!!

semoga perkahwinan kekal smpai bila2.. aminn.. ^__^ mekasih toyota vios tu.. kui3

encik f said...

selamat pengantin baru. tahniah diucapkan n semoga bahagia sampai bila2. sorry tak dapat nak dtg. cik choki tak leh datang so aku pun takde semangat nak pi sorg2. hu2

AiDa AzRyN said...

cantiknye baju wedding u.. ;) tahniah ye... ^_^

Tyra said...

tahniah...
smoga happy forever... ^_^
hidup puan panda. :D
dan juga encik panda..

adayinmylife said...

Tahniah

Nurulhuda|Adlie said...

rye! update laaa, haha, jahat kan aku kacau pengantin baru, ehem ehem, deflowered gitu ko kan.. :)

Aznyda said...

Perkataan paling gedik is deflowered! haha bongok la.

Dont say thanks, I'm your best friend. I'm sure you would have done the same thing. Kan kan? hehe

Kelakar masa fitting baju tu. Sorry la abg tapa, I tengok dulu. hahaha

and Dr. Cermin is a waste of money. Sekali ada crack baru kat cermin Molls. =(

Nonetheless, the wedding was almost perfect. And I pray that you both bahagia hingga akhir hayat.

Ko boleh tido dengan aku kalau Abg Tapa takde je. OMG things have changed. Sedih tak? hehe

I'm sorry I had to work masa kita pg ipoh. Sempat lagi aku g balai.haha

wth aku mcm spam comment box pulak. Hehe

tapi kalau nak letak gamba aku, sila letak yang gojes aje. Yang muka panjang dan sisi tak gemgem. TU JE REQUEST AKU THANK YOU.

ps, amboi selamba promote aku yer. I'm single and not available la. Orang tua skang takut bini. hehe

Okay Na, you know I love you. That pretty much sums up everything. Tapi serious aku cuak masa ko freaked out sebelum nikah tu.hehe

Aznyda said...

I'm such a makcik. I cannot stop talking.

Ryehanna said...

haha! it's okay Nyda!

tp tula... Ko tgk dulu kan? wakakka...

mcm bongok je fitting baju tu. aku ingt blk mesti nk tergelak. :P

btw, btl la word 'deflowered' tu. abis nk guna ape?? muahahaha...

kat umah x main la wehhh... kena pg jauh2 ckit... *larikkkkkkkk*

Annaster said...

hye,
hope not too late to wish ' congrats and happy life always..'