Tuesday, June 1, 2010

Nak balik kampung...

bismIllah...


Hari ni aku dah start cuti. Esok balik Perak.

Plan awal adalah aku balik Perak dengan Kak Lin (plus Mak Yang and Abah sekali la). So aku akan turun kat Bangi or Kajang malam ni la kot. Sebab diorang nak gerak pagi esok. Hmm...

Nini pulak akan balik pada petang Khamis dengan kawanku, Nyda... Balik dengan my wedding car sponsored by my company. SUV y'all! Ganas tak ganas? Maleh aku nak amik Camry... tak praktikal...

Anyway... semalam aku dapat mesej dari Nyda yang dia macam nak cuti awal so that she can accompany me settlekan benda-benda yang tak settle lagi. Kalau dia nak join aku balik ngan Kak Lin, well... memang kereta dah tak muat cos Mak Yang bawak balik banyak barang.

Maka, Nyda akan bawak Myvi dia la... kami akan balik berdua esok. Nini balik sorang la Khamis nanti... Insya Allah takde apa-apa since Nini dah pernah balik sorang bawak Elantra masa dia nak pegi interview di Selama dulu...

Aku and Nyda plak... well, moga-moga perjalanan selamat. Aku ni pun bukannya ingat jalan balik sangat. wakaka... Ape taknya, setiap kali balik, baru sekali aku drive dari KL ke Beruas and Nini dok tepi (and dia tak tido langsung! memang co-pilot yang bagus!) . Yang lain-lain semuanya Nini yang drive. Aku? Membuta jela. hehehe...

Aku tengah pikir macam mane Nyda nak amik aku? dia tau ke nak datang umah aku ni? and kalau aku pergi kat dia, sape nak hantar aku? ermmm... poning den...

Takpe... takpe... malam kang aku kol dia.

Semalam, Abg Irman pesan:

"Buka mata. Pekakkan telinga."

Hmm... and he kept repeating just that. Didn't elaborate.

Let me try... bukak mata as in tengok family semua dah berkumpul, perasaan seronok dan gumbira are in the air.

Pekakkan telinga dengan bisikan-bisikan syaitan yang menduga.

Mmm...

Memang banyak dugaan saat-saat hari menikah dah dekat, I guess.


My dear gentle readers, doakan aku ok!



alhamdulIllah...

8 comments:

yashygsempoi said...

aku doa kan semua nya jalan dgn lancar.. ko pown elek2 la ye.. jgn nebes lebih.. hu3 SELAMAT PENGANTIN BARU!! ho3

tiqah said...

hope smuanyer akn berjalan dgn lncar... =)
n selamat pengantin baru in advance.

deena awanis said...

moga sumer dipermudahkan...

pakeri said...

hahaha,weyh2 nanti anarm dtg ngan makwe die leh tak tumpang nikah ngan bersanding?jimat sikit.hahaha

fik-autoz said...

amin.=p

eNaSaN said...

moga semuanyer berjln lancar..have a safe journey.....



selamat pengantin baru yer....

apiih said...

semoga semua nya berjalan dgn lancar....ehehehhe

Mawar_berduri said...

ana..........SELAMAT PENGANTIN BARU semoga bahagia ke anak cucu.......amin.....sorry aku tak dapat pg sebab tak balik kampung....