Wednesday, June 9, 2010

My solemnization pictures... (from various cameras)

bismIllah...


I'm in Cameron Highlands right now. Yeah... honeymoon di sini. Pergi dekat-dekat je. Save budget. Rumah kat Lumut tu tak ber'deco' pun lagi... heh.

Firstly, ingat nak pergi pulau-pulau... Tapi sebab Mr CC baru je balik berlayar dari Langkawi dan dia dah bosan tengok laut. And dia pun dah hitam! Maka, kami ke Cameron. Aku pun tak kisah cos baru je balik Pulau Redang bulan April aritu kan... So pergi Cameron la... Aku memang suke bukit-bukau ni. Sejuk je. Best. hehe...

Oh... referring to the title of this entry, below is my solemnization pictures. Gambar-gambar dari henpon aku, henpon Nyda dan kamera fotografer (unedited).



Untuk pengetahuan semua, aku tak ade mak andam.
Mukaku dimekap oleh kakak aku sendiri...
Macam biase, Yong la tukang mekap aku...
Tak sempat cari mak andam and aku pun tak kisah...
Kalau huduh, tetap huduh gak...
Kalau lawa, alhamdulillah...
Senang je berurusan ngan aku ni... hehe...
And I didn't pluck out my eyebrows... :)


Hambik kau...
5 pasangan nak bernikah dalam masa yang sama...
Memang tak best camni cos tumpuan bukan kat ko sorang je...
Tak suke... tapi nak wat camne dah tok naib nak mudahkan kerja dia...
Plan awal kami nak nikah malam ni rumah atau di masjid, tapi tok naib tak nak.

Ape boleh buat, ikut jela cakap dia...


Syukur... sekali lafaz je.


Tengah cuak ni...



Dari kiri:
Suraya, Eti, Aku, Nyda dan Yash.
Semuanya blogger...
Eti je cam takmo blog dah cos blog dia kena copy paste ngan orang... tak tau sape...

btw, Suraya and Yash datang ngan Anarm and Pakeri.


Yeah.. my dad came to Perak for the wedding...



well.. this is us.

Bergelar isteri pada 5 Jun 2010.

Doakan perkahwinan kami dirahmati Allah...

....dan juga kebahagiaan kami.
=)



p/s: This is our last night in CH. esok balik Beruas.



alhamdulIllah...

15 comments:

MuNsYi SaMa said...

tahniah..xdpt dtg tgk gamba pon jd la.huhu

semoga kekal hingga akhir hayat dan dikurniakan zuriat yg soleh solehah~

Ryehanna said...

amin. mudah-mudahan begitu.. thanks munsyi!

Liyanaa. said...

lawaaa la yong ko mekapkannn <3

Mus Dk said...

selamat berbahagia~!

yanie said...

congratz again! cantik je tgk make up mse nikah tu. semoga berbahagia sampai anak cucu ;)

K.O.A.L.A said...

lawanye kak anna....semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat...=)

Nurulhuda|Adlie said...

mekap cantik, sweet sangat for majlis nikah.. :) and ko berseri rye, tu yang mahal tu, hehe..

ehem ehem, deforestation sudah? haha..

Mr PenyuBiru said...

eh dah kawin dah?? laa... lama tak jenguk blog kekawan. apa² hal tahniah! moga perkahwinan yang dibina kekal abadi.

p/s: psstt..tengok gaya gedik ko ni,ade change dapat anak awal ni.haha..

Ryehanna said...

wei! gedik ape plakkkk >:P

Mr & Mrs Architect CuTe said...

wah... cntiknye die... :-)
Thniah... Semoga perkahwinan kalian diberkati and dirahmati selalu...

deena awanis said...

kalau orang dah cantik, x yah professional mekap artist pun xpe..=)

aku pun cam ko gak dulu..kawen berjemaah..hhuhu..tapi 3 pasangan je.luckily we are the first pair...

Mawar_berduri said...

cantik la pic yang first tu ....pandai kakak kamu make up ..

nasikputeh said...

congrat!!!!!!

*terexcited lebeyyy..haha*

yonna said...

wehh lawanya hangggggggggg! sumpah lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! what a simple make up yet nice! heee. semoga korang 2 kekal bahagia sampai bila2 okay :)

noor afzan said...

sweet..=)