Thursday, June 17, 2010

My wedding pictures...

bismIllah...

Baru ada masa nak mencatat tentang my wedding...

Well, entry 'Sudah bergelar isteri' tu part 1. Ni part 2 la lebih kurang since majlis kenduri di Pahang pun dah selesai.

Lagipun, takde letak pic wedding lagi kan? Ada 1 je... So ni nak tempek sikit.

And aku baru tau jugak yang ada kawan Nini datang awal and sanggup tunggu sampai Mr CC datang untuk tengok sword barrel or 'lalu bawah pedang' masa wedding aku. So, untuk yang tak dapat datang kenduri aku, ni nak share sikit gambo masa kahwin aritu...

TARIKH:
6hb Jun 2010

LOKASI:
Beruas, Perak.

Last minute punyer 'penunjuk jalan'.
Heheh...


Time ni pengapit Mr CC adalah adik dia...
Patutnya pangapit dia kawan navy gak...
tapi si Daniel a.k.a pengapit Mr CC pun berbaris gak cos tak cukup orang.
Sorang tak dapat datang...


Nyda pegang payung, Eti lak pegang ekor kain aku yang meleret kat belakang.
That's why I just hate baju yang meleret2... menyusahkan orang...
Kalau kahwin kat dewan takpela...



A walk to remember...
huhu...


Langit cerah je time wedding...
Alhamdulillah...



Love this pic!
Time ni Nini cerita yang dia tak dapat nak masuk rumah cos ramai sangat orang depan pintu nak amik gambar... Rumah plak kecik je... kamera aku takde pun pic ni. huhu...


Roi a.k.a Leftenan Norhizam.
Wedding dia di Nilai last year memainkan peranan penting dalam hidup aku...
:pandaGeli_07::pandaGeli_07::pandaGeli_07:


Our family.
Lengkap.

Oh... gambar Opah je takde.

Kenduri di Pahang pada 13hb Jun yang lepas... Double wedding. Actually, tak hengen langsung aku nak upload gambar aku masa wedding kat sana di blog mahupun Facebook.

Wanna know why?

Sebab mekap aku huduh!

Sedih woiiii... Aku mekap kat Melor Collection di pekan Bentong since kami tido sana before ke Lanchang. Dahla kakak aku tak dapat ikut, maka aku kehilangan jurumekap. Walaupun Yong bukanla pernah amik kelas andaman mahupun kelas mekap, tapi dia mekap lawa jugak. Dia amatur tapi macam pro oke. Siap ada bace-bace lagi masa mekap aku... :P

Tapi masa kat Bentong aku terpaksa cari orang mekap. Dia caj RM200 untuk mekap pengantin. Tapi since aku dah bengkrap dan aku rase dia caj mahal (Yong aku mekap free je! haha... eh. tapi Mak bagi dia RM100), so aku gitau aku takmo mekap pengantin. Mekap biase-biase sudah. Lagipun muka aku bukanla teruk sangat nak mekap tebal-tebal. Mekap biase pun ok. Aku ni bab mekap sangat tak reti nak mekap mata. Tu je. That's why la aku perlu khidmat dia. Dia pun setuju nak mekap biase dengan harga lebih murah. RM120. Ok lah...

Sekali kau, huduh siot muka aku. Dahla foundation dia warna gelap. Tak pasal muka aku hitam. I mean, memang la aku hitam, tapi... foundation yang dia guna is darker than my skin tone tau. Ade ke patut.

Dahla muka jadi gelap, dia plak pergi mekap muka aku style smokey eyes. Smokey eyes jubo apenyer kalau aku nak kahwin?? Ingat nak pergi dinner ke? Wedding aku dah sah-sah waktu siang. Lebam macam hape je muka aku... Masa dia mekap aku, memang aku tak tengok cermin cos mekap kat sofa kedai dia... takde cermin. Yang aku ralat tu, Mamito yang tengok aku kena mekap takdela pergi tegur dia ke ape.... bila dah siap baru sume bising muka aku tak cun. Cilakak tol. Bila aku tunjuk gambar Yong mekap aku, baru dia terkedu. Yong mekap takde pakai Kryolan jubolan pun lawa je. Tapi takleh nak watpe dah. Aku pun malas nak bising-bising since kitorang dah lambat nak ke Lanchang. Tapi memang sume orang tegur mekap aku huduh T___T

Dahla adik Mr CC yang kahwin jugak tu putih (family diorang berkulit agak cerah), nampak sangat beza ngan muka lebam aku ni bila bersanding 2 pasangan (yer... style 3 Abdul you... time Abdul Wahab dan Abdul Wahib kahwin)!!! Hampeh.

Maka.... memang aku dah decide takkan upload la gambar aku masa kat Pahang. Sesape yang gatal-gatal upload kat Facebook (selain aku) dan juga 'tag' aku, berjaga la... Aku sumpah muka dia jadi hitam and mata dia lebam.


Tapi aku mungkin merubah fikiran kalau komen di entry ni mencapai 50 komen.
Since pembace blog ni pun takdela ramai mana, rasenya tak sampai kot. Selamat gambar huduh aku. heheh...


Terima kasih.



Salam sayang,

alhamdulIllah...

22 comments:

Nizam6281 said...

Saya komen bagi dapat tengok gambar kahwin lagi hehehe

pakeri said...

sedih woo kitorang datang lambat T___T tak pat tgk jalan bawah pedang T___________T..ni sume gara2 penat main air.hahaha

Azfarul said...

AA jelesnyer..
ku tengok navy punyer wedding sume ada camniiiiii..
nak jadik navy bley? hehe

Mr PenyuBiru said...

wah meriahnye! siap ade pedang tu. potong kek pun mesti ngan pedang kan.

pepehala semoga berbahagia dunia akhirat.

rahmah said...

salam kak ryehana :) sy silent reader blog ni dah lama hee.

tahniah on your wedding! semoga diberkati Allah sentiasa. :)

first time tengok org kahwin dgn navy, smart lah pulak, nak kawin dengan navy jugak! haha.

ps: nak tau je, apa simbolik dia lalu bawah pedang tu?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.cantiknyeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

MuNsYi SaMa said...

ok pe makeup tu..hehe

n n said...

ha'ah
nak tgk gmbr kt pahang plak
hehe

mashee said...

gmbr kt pahang plz..bg aku tgk je..;(

nad said...

tahniah!! besnye kawen navy! ade pedang2 sume....huhuhu
tp dlm gmb tu nmpk still comel lg =)

K.O.A.L.A said...

kak ana..upload je la gmbr tu...sword barrier uu....hehehhe....

eh...moh la adjust sorg abg navy...hehehe

yanie said...

cantik giler make up mase wedding ni. suke!! hehe... tp nk tgk gak gmbr kt pahang. nk tgk kemeriahan kt sane pulak...plss :)

Sha-na.Szied said...

hye kkak ryehanna.
this first time come to ur blog..
nice gile wedding akk..!
wah.. dreming on it

cm drma korean INTO THE SUN
die kwin ngn orang navy!!
besh sgt!!~
masukkan gmbr lg..

btw, mabruk alaikuma..
jadi isteri yg solehah kak..
jempot la ke blog..

deena awanis said...

dari zaman sekolah rendah weh aku berangan nak kawen lalu bawah pedang ni..dulu dah dapat sorang abang navy, ingat tercapai lerc cita2 tu..malangnyer x de jodoh pulakkk!!redha jer laaa..huhuhuu

deena awanis said...

aku tambah agi satu komen sebab nak cepat sket cukupkan 50 komen...

nak gak tengok muka "buruk" ko tuh..setakat mane buruk sangat ler kalo orangnyer memang dah cun..

deena awanis said...

and...

one more comment!!;-)

prettyrain said...

hye ryehana. walaupun dh lmbt sket, congrats ye.
hmm, tkde pic close up ke? semua gmbar jauh2. nk amik feel baju pengantin. hehee

AzieLeiko said...

Cantiknye warna pepel putih..
Very nice.Secocok.
aniway congrats!

apiih said...

macam wedding askar lak..ehehe

pakeri said...

jangan sampai gaduh2 pon pakai pedang nnt T___T

Nurulhuda|Adlie said...

aku suka pedang2 ni, weh ko potong kek sangat bergaya tau..

haha, makan tuan nampak, weh lepas kawin tak sama ngan before.. mesti cam rasa lain je kalau tak duk sama.. aku paham weh, sebab lepas nikah je sama2 dah ada tanggungjawab kan.. so as wife as hubby dedua pun mesti terasa..

malam ke 4 ehem?

weh sikit lagi turn aku, hehe.. :)

post gambaq honeymoon pls!!

Admin My J SSU said...

salam, selamat pengantin baru, tahniah...semoga bahagia hingga akhir hayat..