Sunday, April 15, 2012

Pencinta navy sila tengok Battleship

bismIllah...


First, aku tak nak amik port kalau orang kata movie ni propaganda amareka ke ape ke... pedulik! Yang pasti, I enjoyed it! So did my navy husband, Mr CC (wah lama tak guna nickname ni hahaha).

Mulanya aku tak tau pun citer Battleship ni tentang ape...yela, lama tak tengok tv, wayang... tak tau ape movie terbaru etc. Tapi hubby insisted untuk tengok gak. So semalam kami berdating-datingan la kat Sitiawan. Tengok kat cinema di Sitiawan jer... hehe...

Razin? Tinggal kat Beruas. Ramai orang tolong tengokkan. So, kasi chance ler Mak dan Ayah dating... =P

Taylor Kitsch is so handsome!
Bertambah-tambah hensem bile pakai uniform navy (yang warna putih!)
=P


Aku tak pandai review movie. You'll hear "Best citer nih!" jela dari mulut aku... hihi...

Tapi citer ni memang best ar... Aku suke the whole 'navy thingy' part. 

And key plot citer ni ialah kapal perang bernama Missouri yang dah jadi muzium tapi diorang guna balik untuk lawan aliens. Kelakar la jugak cos crew nyer semua yang dah pencen... orang tua-tua yang otai. Walaupun cam tak berapa logik kenapa kapal yang dah jadi muzium still simpan peluru bagai, I don't care. I love the movie! hehehe...

Too bad watak Admiral Shane lakonan Liam Neeson tu takde banyak sangat and tak mainkan impak yang besar pun... I love Liam Neeson! Tapi takpela... terubat jugak la hati tengok dia ada berlakon... =)

I love men in navy uniform.

They look so neat! 

(Takleh puji lelebih...)


I foresee that I'm going to watch this movie again.
This movie is definitely listed in our 'NAVY movies' that me and hubby watch now and then...
Setakat ni my old time favorite is still 'An Officer and a gentleman' lakonan Richard Gere (and takde movie baru can take it away yet!)

Aku suka tengok movie tentang navy... jadi lebih lovey-dovey towards hubby afterwards. *larikkkkkkk*

HAHAHA


 Lookie here!
My handsome husband in his white navy uniform selepas balik kerja.
Picture taken on 14th May 2011.
Razin berumur 2 bulan.
Lain betul masa newborn... hihi

 Ahh... I'm itching for a newborn.



Till then...

Wassalam...

Written By Ryehana
alhamdulIllah...

4 comments:

ღ cik faye ღ said...

ramai org reviu citer ni best, tapi nampaknya saya tgk vcd jelaa hihi...no dating sepanjang DSA week ni ;-)

wifenavy said...

waahh.. cantik la header baru.. imej baru pun lah kan?!!.. Ermm.. ada tengok 'the making' nyer kat 8tv semalam.. soh hubby beli dvd je kot!!

Ryehanna said...

To Cik Faye: hoho.. tgh minggu DSA ek. kena tgg abis ler.. :p

To Wifenavy: Mekasih kak.. bukan ape, blog makeover ni sbb borink dh tgk layout lama... hehehe...
silalah beli dvd. mmg best citer ni.. nnt dh kuar dvd ana pn nk beli jgk buat koleksi :p

Qyla Aqilah said...

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/