Saturday, April 7, 2012

Work in progress

bismIllah...



I can't sleep. I have a headache. But I can't relax or watch movies either... so here I am writing down my thoughts... and what's been running in my mind these past few days.

1st, I need to create another bank account. I'm still in a dilemma on which type of accounts should I create. Another personal SAVINGS account? Or a personal CURRENT account? Or a company's CURRENT account?

Tengah pening...

I need to manage my money wisely. Sekarang ni macam tak terhandle jer duit sewa rumah kat Lumut yang aku dapat, duit dari customer beli barang, duit customer bank in untuk pre-order (deposits), duit modal etc etc...

Hubby pulak asyik push aku manage duit betul-betul sebab aku kan menteri kewangan dalam rumah ni... hehe... Tak nak kitorang overspend, tak nak kitorang tak cukup budget and macam-macam lagi la.. So aku kena manage betul-betul duit keluar masuk ni sumer... tapi aku macam tak cukup masa ar. Letih kejar kerja... letih manage anak, rumah, diri sendiri and suami... Argh, I need a helper! >___<


2ndly, I need have a better website. Tak tau la ape citer website mamapanda.com tu... Tak siap-siap lagi orang bertukang... Tak sabar dah aku nak mengupload gambar-gambar barang ni... HAHA... So, next on my agenda is to manage my website properly after this.


3rdly, I need to organize all my stocks. Sekarang ni semua dok dalam kotak yang supplier hantar je... Sebab? I don't have much space now that we're living in a small, rented house. Takde rak bagai... Sedih... tapi aku sendiri tak tau camna aku nak organize betul-betul... Hubby suggest aku gunakan master bedroom kat tingkat atas yang kitorang tak duduk (sebab takde siling). Tapi... malas le pulak nak turun-naik tangga! Lagipun same jer.. humban dalam kotak jugak. Takde rak and hubby tak bagi beli rak cos nanti nak pindah camana? Arghhh nyampahnyer.. Kalau dok umah sendiri, aku upah lagi Ah Seng buat kabinet kat aku di bilik bawah tu. Tapi apakan daya... merantau negeri orang... T___T


Lagi... lagi ape work in progress aku ek?

Takde dah kot buat sekarang.

Cuma tengah bulan nanti nak balik Perak... and stay till May. Sebabnye hubby ada hal sikit 16hb April nanti kena ke Lumut. So aku and Razin ikut la... Pastu hubby suggests kitorang stay kat Perak je la sampai May sebab awal May nanti hubby datang Lumut balik cos nak amik exams...

Hmmm aku risau tak muat kereta je nak angkut segala barang-barang bizz aku tu... camana ler agaknye... Tapi aku memang tak sabar nak balik Lumut. Cuma agak bosan semula la suami takde di sisi. :( takpela... kejap je pun... setakat 2 minggu ape la sangat... pernah kena tinggal sebulan kot! Redha la jadi bini askar ni yer...

Sejak dok Johor ni, takde dah nampak hubby pakai uniform navy warna putih yang smart tu. Asyik pakai overall comot jer... huhuhu... uniform biru tu ada la.. tapi aku suke warna putih lagi... hihihihi




Okla, tu jer nak update kat blog.

Aku rasa serba-salah lama tak update blog Razin. :|

Till then... wassalam...



alhamdulIllah...

6 comments:

zuriani said...

siannya sampai xleh tido memikirkan hal semasa dalam rumah.. :) buat sat u persatu k.. 1- yg bank account tu, kalau byk duit bisnes yang tak arrange pendapat me bukak la yg khas utk company.. sume duk situ.. :) masyuk je mama berbisnes ni kan.. heheh

xleh eh beli ready make rak utk letak stok sume..

hihi all the best k!

Ryehanna said...

hahah... xdela masyuk sgt. biase2 je... tu la tgh mikir nk create personal current or company punyer..

xnk beli rak sbb nnt nk pindah ssh.. kitorg xnk sewa2 lori ni sumer.. aritu tumpang lori navy jer.. kebetulan ade space..

ked said...

hyeee tuan empunye blog..
another one navy WAGS yang saye jumpe.. hehehe
salam perkenalan..

Ryehanna said...

salam ked...

hehehehe...

amal said...

hee sama macam wani. suka tgk hubby pakai uniform putih gak, hemsem! hihihihi...

aneeezz said...

haha.. first time tgk overall navy warna putih.. ingatkan baju tido tadi..keke