Sunday, April 4, 2010

Jangan gigit ape yang kau takleh kunyah

bismIllah...


First, being a blogger is not outdated. You are the one who is outdated... blogs is the 'in-thing' right now, y'all! Dulu mane ader... dulu nak pasang Internet kat rumah pun tak ramai yang ada....

It was such a silly remark when you said things you don't know about. If having blogs is so outdated, kenapa makin banyak blog yang kita jumpa. And guess what? You also read blogs!!!!

Oh... dan lagi satu ya...

Dengan blog boleh buat duit okey. Ade Nuffnang, Advertlet, Innity etc. Ade orang jual-jual barang melalui blog. Dapat duit dengan duduk rumah je. Ade orang dapat banyak, ada orang dapat sikit. But tetap ade earn something selain dari ilmu pengetahuan. Those yang takde earn money tapi still berblog pun ada juga. Saje nak share infos/stories.

So still nak kata berblog ni perkara lama? Dulu ade ke benda ni semua?


Kadang-kadang, you have to learn to think before you talk. Do not talk about things you know nothing about. Nanti kuar bunyi kurang cerdik. You don't even have a freaking blog!

Seriously aku rase menyampah dengan orang yang cakap sesuka hati tanpa berfikir... Tak fikir ke perasaan orang yang ada blog ni?

"Tak main la blog-blog ni semua... zaman budak-budak boleh la..."

Hello! Ex-PM kita pun ada blog ok.

And yang kelakar tu, you read other people's blogs jugak!

Kalau tak tau, jangan nak merendah-rendahkan apa yang orang lain buat. Orang lain tu dapat gak duit... awak tu dapat ape?



alhamdulIllah...

15 comments:

yashygsempoi said...

haaaaa! kan kak panda da ngamok hayokk tatau.. ha3 betol2.. saba 2.. hu3 dia cakap gitu sebab dia tatau buat blog kah3

Ryehanna said...

yer kot.

tp terasa gak la dia ckp cmtu...

ade ke ckp cmtu??

dia tau dh sah2 aku ni blogger... xpikir ke aku terasa ke x bila ckp cmtu... tah ape2...

saya_arief said...

spe yg cakap cam tuh..??
meh nk tenyeh2 kepale die..

yonna said...

huih,ada org cakap mcm tu ke dowh? aku tak ingat la ada org perlekehkan ke tak. tp ramai je yg ckp dgn aku? mcm mana boleh dapat banyak idea nak update blog? byk entry? byk gambar?

haih, esok2 kau jadi blogger kau tahu la apa aku rasa hahaha.

aku benci orang perlekehkan blogger ok.diorg sendiri takde idea how it feels being a blogger, suka2 nk ckp itu ini. eiii ko hempuk skali T__T

MuNsYi SaMa said...

sape ckp tu?die xtau die yg ktinggalan zaman.Even kdg2 maklumat dr blog lg betul dr paper.

"I bit off more than I could chew" i remember this from the song my way by frank sinatra. :)

apiih said...

ada blog membuatkan diri kite mendekatkan diri dengan orang lain..ahahaha

Legasi Piston Pecah said...

aduyai kenapain ini?

ada yang mempermainkan blogger (tak kiralah blogger.com atau self-wordpress) ker?

biarkan aja mereka..dia tak join maka dia tak tahu...

Pepejal said...

Kalau kat FB ke Twitter ke.. dah lama owg2 Cambargus ni kita remove kan connectionnyer.. tapi kat blog.. ko blok kan je comment dia.. saja le tu nak provoke.. dasar tak sayang mulut.. cakap tak berbayar..

ahmad said...

betul tu tak dapat papa pun...hehehe

Azam said...

huhu..nak kata outdated tu taklah...lagipun, benda ni dah lame wujud...tapi walaupun lama, masih relevan, kekal dan ramai orang menggunakannya..

mungkin dia adalah seorang yang dengki sebab tak dapat buat blog?

Alynn Notnot said...

ala, org dengki ni mcm2 diorg ngate. abaikan je :))

azalea said...

haish.. sape buat kamu hangen ni???

Thoha said...

salam.harap bersabar la ye..

Ryehanna said...

To ALL:
Thanks for the comments, y'all..

pendapat aku sama mcm korang. :D

Cik Qemm said...

err ade lg ke org berfikiran sempit cmtu. ckp tak minat sudah la. ini bikin hangin sama bloggers :|