Thursday, April 29, 2010

Bye-bye my molar tooth...

bismIllah...


AMARAN:
Jika anda seorang 'penggeli', baik jangan tengok gambar-gambar bawah ni...

aku ni semua benda nak catat.
Yela, nanti dah tua-tua aku ingatla bila aku dah mula takde gigi. huhu



BEFORE....



After removal yang menelan belanja RM120 (RM80 untuk cabut, RM40 untuk ubat),
gigi aku dah takde....


Giler rosak teruk! hitam-hitam dalam tu rupanya!
Dentist baru aku ni salahkan dentist lama aku cos tak cuci betul-betul before tampal...


Tengok akar tu... punyerla panjang masuk dalam gusi.
Walaupun dah cabut, gusi aku masih sakit menahan luka kena cabut...
Dalam ohhh...


Inilah dia rupa gigi aku dan serpihannya...

Aku harap ni last gigi aku rosak... Takmo dah... seksa!!


"You're gone..
You're gone..
Baby you're gone
Girl you're gone, baby girl, you're gone..
You're gone..
You're..."

*sila nyanyi ikut lagu Gone dari N'Sync*

T___T

(semangat kan aku berblog sampai sanggup ternganga-nganga amik gambar and letak kat blog? tak malu tol... dahlah huduh! muahahaha)


Petua nak hilangkan sakit gigi dan rawatan selepas cabut gigi;
  • Makan ubat-ubatan yang diberi doktor
  • Jangan makan benda panas pastu minum air sejuk dan berais secara serentak (gigi cepat reput weh)
  • Selalulah check up gigi.
  • Kumur air garam (ni aku paling tak suka tapi terpaksa buat gak)
  • Of course la selalu gosok gigi! (ini tak bermakna aku tak gosok gigi hokey!)

Nak selamat, carilah boyfriend dentist... selamat gigi kamu... hehehe...

Salam sayang,

alhamdulIllah...

15 comments:

Tyra said...

pergh... teruk dah gigi tu...

hope u'll recover soon.. :)

fik-autoz said...

ahaha..akak ni mmg smpoi

erm,pnjang toi akar gg tu..fuhh ngeri

Abg Juju said...

Aku tengah bayangkan camner ko leh tergerak nak snap gambar ni semua

dari gambar nganga gigi, gambar zoom gigi rosak (time belum cabut)sampai la gambar gigi tu di cabut dan ko bawak balik gigi tu balik umah

serius aku tgh bayangkan..betapa hardcore nya ko sebagai blogger

dentist tu mesti pikir " ni mesti 1st time cabut gigi ni, siap semua gambar nak snap"

apiih said...

sempat lagi snap time cabut gigi tuh..huhuhu

Legasi Piston Pecah said...

wah...patot ar cakap sakit gilerr ek.rupa gigi ko pon dah menampakkan sangat kesakitan itu...

kasi tayang ar klinik gigi yg tak cuci bersih gigi ko time tampal.supaya orang lain tak terkena plak.

sillyloo said...

super dupper coool...perkara yg den pling menci jumpe dentis...gerudi inul tu yg pling loya skali huhuhu

MuNsYi SaMa said...

eew..tp ak tgk gak geli2 pon..

siap sempat amik gamba lg..huhu

Ryehanna said...

To Tyra: Memang teruk kan? dh tgk gigi tu br tau betapa teruknyer... huhu..
thanks!

To Fik_Autoz: Sempoi?? ermmm... saje nak share. and this is me... sumer nak catat... :p

To Abg Juju: Aku tak nafikan doktor tu mcm amused gak la bile aku nak snap gigi yang dicabut tu beberapa saat selepas ianya dikeluarkan dari gusi aku..
Nasibaik dia spoting.. layankan aje aku.. nak angle itulah, inilah.. haha
Hardcore ke? ala.. aku just mencatat peristiwa... :D

To Apiih: Hofkos... sempat aje!!

To Piston pecah: Klinik gigi yang lama bukan di KL tapi di Perak... xperla, xperlula nak buat cmtu kot.. hehe

Ryehanna said...

Munsyi, ko geli ek???
hahahah

noor afzan said...

sib baik kat dalam..
kalau kat depan, nak sengih pun malu..=)

deena awanis said...

aku plak yg tetiba rasa seram tengok ko cabut gigi..huhu

syahirul said...

busuk2.. eee... hahaha... aku nya gigi yg cabut dulu lagi hitam dari ni, geraham belakang sekali.. dia nya panjang kaw2 seh.. sampai skrg aku still simpan gigi tu buat kenangan.. dah bape tahun ni, ada 5 tahun kot.. gigi tu masih cantik tak reput :P

Anonymous said...

cool!!
awak pun mcm saya gak ske catat smua yg brlaku..
kalau awak betul2 suka catat semuanye..
apakata saya cadangkan lepasni awak pergi papsmear pastu catatkan,dan...snap la skali ye? >_<

Ryehanna said...

What's ur problem, Anon?

U love to 'catat' gak kan? maybe u did snap and 'catat' ur papsmear memories... oh well, good job on that. Maybe that's ur thing..

It sure ain't my thing. cheers ;)

Anonymous said...

hehehe..
LOL!!! sori2,..kite cuma nak provoke je..takde maksud ape-ape,hehe..

jgn marah haa,memang hobi kite provoke org,

and btw, kite tk boleh nk papsmear laa,.I wish I could,and wonder what it feels like
sbab kite ni lelaki....apa nak dipapsmearkan ^_^