Tuesday, April 20, 2010

Pulau Redang Part 2

bismIllah...



Sambungan aktiviti di Pulau Redang last weekend...

Hari Sabtu kami sambung training di Berjaya Redang Beach Resort.

Nama pun pergi 'Team Building' so of course la ade aktiviti-aktiviti yang membuatkan kami kena mingle a lot. Cos program kali ni bawak staff SDRAC (Sime Darby Rent-a-car) from all over Malaysia.

Staff2 yang dari Sabah, Sarawak, Penang, Kulim, Kuantan, KL, KLIA, Subang Skypark, Head Office di PJ, etc... semuanya berkumpul di sini (yang tak dapat pergi pun ada gak la cos kena jaga ofis. tapi untuk Operation je.. Head Office memang cuti Sabtu Ahad)


Hari Sabtu pagi kami buat aktiviti outdoor. Nama aktiviti tu 'Focus Ring'.
Dipendekkan citer, aktiviti ni memerlukan focus dan teamwork yang baik to make it work.


Selesai program tu, kami masuk dalam bilik dewan semula untuk tengok balik dan discuss ape yang buat sesetengah group fail...



Ni plak time kami semua diberi alat muzik setiap sorang.
"Everything has a rhythm"


First instrument aku dapat adalah kompang.
Best bergendang macam nak gila...
Lepas tension! heheh...
Kami tukar-tukar posisi... so dapatla merasa main alat muzik lain...


Gambar-gambar bawah ni diambil masa lunch break.
Sempat la melepak dan bergambar kat tepi pantai...
Serius geram gile tengok laut biru dan bersih kat Redang ni...
I managed to have a dip in the ocean late in the afternoon when our programme with Bill ended.

I'm wearing Rauf's Ray Ban. mueheheheh...



Picture taken by Rauf. Thanks!


And lastly, the below is our final task.
Kami dipecahkan ke group-group kecil yang kena buat landasan bola...

Ini yang paling susah cos kena potong pvc pipes dengan measurement yang betul.
Semua orang jadi engineer kejap... heheh...

Aku nyer grup...

And then sambungkan semua pieces dari grup lain...


We made it!





So lepas task ni selesai, program dengan Bill pun tamat laaa... lega gak cos agak boring terperap je dalam dewan...

Tengokla lelaki-lelaki itu... semuanya asyik ngusya ke luar...
Dah tak sabar sangat nak training ni abis...

Amik gambar kenang-kenangan... Ada lagi gambar lain... ramai-ramai... tapi aku xde copy... nanti-nanti la...

Malam ada dinner...
Barbeku tepi pantai...



Bersambung....

alhamdulIllah...

5 comments:

apiih said...

lawanyer pulau tuh..huhuhu

deena awanis said...

hamboi2..seronoknyer!!!
and i'm going to pulan redang too this MAY!!!hoyeahhh!!!sudah geram tengok beach ittewwww....

Legasi Piston Pecah said...

disamping berehat...cergaskan minda ye...

n n said...

salam rye..
fuh..lawa scenery tepi pantai tu
suka !!!

Ryehanna said...

To ALL: Memang cantik pulau tu... kuasa Allah... :)