Thursday, April 22, 2010

Persiapan kahwin...

bismIllah...


Aku balik Beruas pada Isnin malam yang lepas... rembat Honda Jazz lak kali ni. Ok la gak... takper, next time baru bawak Tucson... Kali ni, aku yang drive sampai Beruas... Dahle hujan lebat malam tu... Alhamdulillah selamat sampai...

Anyway, aku dah selesai settlekan HIV test (buat semalam di Klinik Kesihatan Ayer Tawar) dan juga dah 90% settlekan borang permohonan bernikah. Yang tak settle tu sebab saksi untuk nikah takde je kerjanya... Jenuh ulang-alik ke rumah pakcik tu tapi dia takde... Mak kena follow-up itu jela...

And yeah... My father came to Perak to help me with the preparation... Dah buat wali wakalah and all... so, no one knows whether he'll come on my nikah day or not. Hmm...

Mak aku paksa aku tempah baju jugak untuk hari kahwin nanti. Aku ingat nak sewa jer... tapi Mak insist buat. So... ikut jela walaupun design baju tu aku tak tau jadi ape. Tak tergambar dalam kepala otak aku ape yang Mak aku nak buat dengan wedding dress aku tu. Lantak la... malas campur... Ni semua sebab Mak aku nampak baju sape tah masa dia attend wedding orang. Nak buat camtu... But I have no idea camne rupenya... Dahla aku takmo banyak warna purple tapi Mak amik kain lace yang banyak purple... huhu... T___T.

Ah biarlah...

Tapi aku risau gak kalau tak lawa.

Erm.

Tawakal jela...


Barang hantaran tak habis shopping lagi ni wehhh....

Giler....

Dahle nak menikahnye 5hb Jun... Selambe jer aku tak mengshoppingkan diri... huahuahua...

Aku ni tak macam ghope orang nak kahwin pun ada. Rileks bebeno... yang aku dok riso hal keje je... adeh laaa...

Antara benda tak settle lagi adalah:-

1. Pelamin. Serius... memang takde lagi. Yang dulu tu tak confirm lagi.

2. Jurufoto. Ni pun tak berapa nak confirm. Mahal lah.... sape ada cadangan??

3. Pengapit. Wahai Aznyda Yaakub, ko ni confirm ke tak nak jadi pengapit aku ni weh? Kat Perak jer pun jadi la... Kat Pahang aku suh Nini jadi pengapit. :D

4. Aaaa... barang hantaran. Berlambak lagi takder.... gile...


Malas nak list down kang aku tension.

Dahlah. Biarlah.

Asalkan kahwin sudah.

Tapi, sibuk-sibuk aku, sempat jugak aku beli henpon baru (aku dah trade in hp Walkman SE tu cos asyik rosak je. Nasibaik Mr CC xmarah cos dia hadiahkan dulu.... hehe...)

Henpon baru aku takdela canggih mana. Yang penting, takde flip melip atau slide melaid. Candy bar bodo je. Serius serik gile pakai jenis camtu. Biar basic je udah. Biar simple asalkan berfungsi. Heh.


p/s: A little bird told me that MAYBE I could keep my current job and move closer to my hometown (at least in the same state). I hope it's true!!!

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan.

Amin.



alhamdulIllah...

9 comments:

apiih said...

waah..dah nk naik pelamin akak nih..huhuh..bz..bz day..uhuhuhu

dude said...

yeah nak kawen!
relax2 sudah.....
aku pun tak prepare hape...
rukun nikah kan ada 5 je.

shee said...

dah nak kawin daaa dia :D

yashygsempoi said...

giler da nak dekat weyh sebulan jek tggl.. T_T buat jgn tak buat.. cepat2! T_T majlis kawen weyh sekali seumur idup jgn men cikai2 jek.. T_T

deena awanis said...

buat all those cepat2 dear..
nnt last minit lg kelam kabut..
and u need to rest bila makin dekat ngan big day tu nanti..

Leeyana said...

hai..kite menikah hari yg same..hehhe..

relax2 suda...jnji settle one by one...and make short list jgn smpi ade yg tertinggal..if u ade prob bout ur dad, i pon ade prob bout my mom.. :(

anyway...B tuff B cooL...

Ryehanna said...

Thanks, all...

doakan semuanya selamat...

yash, aku bkn xnk buat the best, tapi... ntahla weh... xpela, sederhana tapi meriah.

faheypairan said...

cadangan utk photographer..ini mmg budget-friendly punye..plg murah di lembah klang... :) sila-sila la melawat flickr page:

www.flickr.com/photos/pairan/

thanks!

blackssweet said...

salam..
gud luck on your wedding..
buatlh yg baik semampu awak untuk wedding tu.. once in a life time..
biar simple tp nice.. =)