Monday, June 27, 2011

BUSY!

bismIllah..


Busy!

Banyak benda nak update kat blog, tapi takde masa. Nak berkejar tentang kerja, berkejar mengepam, berkejar makan, solat, rehat, ngemas rumah...

Citer ke Kelantan tak abis taip, weekend baru ni ke Sunway Lagoon untuk family day. Macam banyak je benda yang berlaku. Dah 2 weekend berturut2 jalan jauh. Nasib baik anak tak demam. Riso gak cos Khamis lepas dia cucuk 3 bulan.

Semalam sampai umah dekat 10 malam tapi arini kena kerja gak la. Memula nak apply cuti but since Ganesh nak cuti, terpaksa la aku datang keje gak cos ada customer nak amik keta.

Badan penat tak abis lagi.

Semalam first time aku buang ebm almost 2 bottles cos tak berminum.

Aku menang 2 hadiah cabutan bertuah tapi tak tau ape kebendanya masa Family Day di Sunway Lagoon semalam. Nak Ipad 2 tapi melepassss... Sape tah yang dapat. For grand prize, ada Blackberry Bold 2--2 bijik. Apple Ipad 2--2 bijik gak. And TV LG (LED) 50 inci... then ada percutian la ape la...hmmm tak dapat kat aku pun.

Takpela.. syukur la dapat jugak sampai 2 hadiah. :P



Razin dah leh minum FM. Aku tinggal dia umah Mak Yang masa Family Day berbekalkan 1 botol susu ibu je. Itu je yang dapat... Maleh nak bawak pergi Family Day cos confirm menangis and meragam punyer. Anak aku ni mane leh orang bising-bising... confirm mengobak. So, tinggal umah Mak Yang main ngan Diyana, Mak Uda Lin, Opah Yang and Tok Yang dia.. hehe...

Aku tengah susah hati kena pergi training kat Port Dickson this July. Confirm kena pergi. Siap call boss mintak exception tapi tak kena layan. muahahaha... anyway, aku harap ADA MASA untuk pam la. kalau tak mau demam aku balik PD tu. Bengkak oiii...

Alangkan semalam tak pam dari 8 pagi sampai kul 2 petang pun aku dah sakit gila. Pam dalam kereta on the way amik Razin. Memang naya la kalau tak bawak pam... mampuihh... (xreti2 nak ber'marmet' :P)

Eh ok la.. takleh taip banyak-banyak. Nak ke carwash pulak.

Byeeee

Salam


p/s: Btw, jumpa akak sedara hubby (dua pupu actually) masa Family Day. She's from Land Rover Malaysia. Waaa tak sangka ada sedara sebumbung! ehehehehe...



alhamdulIllah...

7 comments:

bArdbOO said...

hai ana...br dpt nak berblog balik skrg nie..huhu..

sy dh merasa gk bengkak susu tu..sampai demam2 la..sejak tu xmau lagi lmbt2 pam...

wah razin dh 3 bln ek? my baby br sebulan..

Ryehanna said...

razin h 3 bln lbh.. ala xpe, rileks.. nnt dh besar, rindu lak rupa baby masa br lahir. huhu...

wifenavy said...

Adeh!!!.. masalah problem yang sama.. minggu lepas Family Day kat PD.. Kamis ni ke PD lagi.. Workshop .. Rabak poket.. kena bayar Hotel sendirik sebab import mak jaga kan Lutfi selama berbengkel (utk 2 malam.. ye la.. takkan company nak bayar makan & penginapan Mak kita).. tak boleh tinggal ngan orang sebab kalau malam memang Lutfi cari Susu Gantung dia

wifenavy said...

tengah pikir.. camana nak settle kan problem Meeting kat Kelantan awal Julai pulak.. haii laaa haii

Ryehanna said...

Dugaan kan?? huhuhu... hopefully tabah menghadapi cabaran. huhu

deena awanis said...

ana, dina pun kena outstation ni..2 weeks pulak tu..rafique bawak, hubby kena tinggal..hihi

Ryehanna said...

bestnye leh bawak baby... ana xtau la leh bwk ke x... lodging la problem. bajet xberapa nk ada. huhu