Thursday, June 23, 2011

Curi masa

bismIllah...


Keje dah sibuk balik.

Tapi ape-ape pun, aku sangat bersyukur masih ada masa untuk pam susu. Alhamdulillah, dah agak kerap dapat 5,6 oz. Tapi kena selang 3,4 jam pam la... kalo pam every 2 hours, dapat sikit je (cos tak dapat nak kekalkan time+frequency)

Aku rasa macam dah lama je tak masak. Dah seminggu kot tak masuk dapur? Hubby jer yang selalu masak. I'm sorry dear... I'll try my best to cook often. :(

Sejak balik Kelantan last weekend, rasa sakit kepala je. Setiap kali aku kena drive kereta, mulala sakit kepala... maybe sebab lama sangat dok dalam keta. Aku memang kureng sikit kalau dok kat belakang. And then cuaca pun panas bebeno lately. Memang migraine jer aku ni. Eiii... ntah la. Nak makan ubat pun takut efek baby bila breastfeeding.. (efek ke?) So bertahan jela... :(

Esok petang nak ke Penang amik kereta untuk bawak ke KL Sabtu ni.

Sabtu pagi-pagi nak ke KL then tidur umah Mak Yang. Mak Yang, Abah dan Kak Lin nak tengok Razin. Diorang tak dapat balik kampung, so aku la ke sana... Lagipun aku ke KL nak transfer kereta dan attend Family Day hari Ahad...

Aku decide nak tinggal Razin di rumah Mak Yang je masa kitorang (me+hubby) ke Family Day. Bukan ape... setelah melihat prestasi Razin di kenduri kahwin Mashitah last weekend, memang tak sesuai rasanya bawak dia pegi tempat yang panas dan crowded. Tak koser wehhh... mesti bantai meragam punye. So better not. Lagipun baru 3 bulan, ape sangat yang dia leh main dalam Sunway Lagoon tu kan....

Hopefully family day tu cepat abis. Bukan ape, event hari Ahad... esoknya Isnin aku kerja. Takleh nak cuti cos Ganesh nak cuti... bagi can ar kat dia cuti kan... so aku harap tenaga aku cukup la untuk bekerja Isnin tu. Dahle ada delivery ke Lumut jetty pukul 9 pagi hari Isnin. Hampehhh.

Aku jugak tengah serabut cos umah agak bersepah. Baju bertimbun 1 bakul tak berlipat. Malam ni operasi melipat dan packing baju. Malas betul rasenya. But have to. Aku paling sakit mata tengok baju bertimbun tak berlipat!

Ikutkan hati malas nak ke mana-mana minggu ni. Penat tak hilang lagi, tapi kena lagi berjalan jauh. Haih....

Penat.
Menyampah.
Sakit kepala.

Arghhhh.




alhamdulIllah...

2 comments:

deena awanis said...

ana try tanya doc laa..kang kalau sakit, x makan ubat n tak tertahan sakit tu, stress pulak..boleh sebabkan kurang susu gak..

take care k..

Ryehanna said...

sakit kepala sbb panas je ni deena... cos kalo xdrive or keluar dr ofis, elok je.. ngeh ngeh..

tp mmg xmkn pn panadol ke apa.. alhamdulillah susu ok. xmerudum. (sbb pam dlm rumah kan.. cer kalo pam kat dlm keta, jenuhhhh)

:D