Friday, June 3, 2011

Online shopper tegar

bismIllah...



Aku dah perasan yang banyak barang-barang yang aku beli and perabih duit adalah barang-barang yang aku beli secara online.

Semua ni bermula sejak pregnant dulu. Abis semua benda aku beli online gara-gara jarang keluar merayap di shopping malls. Bila pindah Lumut lagi la kan... shopping malls mender... ada The Store jer la kot? Peh tu hypermarkets; Giant and Tesco. Tu jer la...

Nak ke Ipoh jarang-jarang cos jauh le jugak.

So, ape yang senang? Online shopping!

Lagipun kalau online shopping ni macam tak perasan je duit kuar... Aku leh berabis almost 5,6 ratus dengan shopping online.

Tapi kalau pergi kedai-kedai and nak beli beg yang ratus-ratus ringgit, giler sayang. Tak beli sudahnye. :P

Kalau online, aku jenis suka survey-survey dulu baru beli. Survey harga arrr...

So, jangan nak kencing aku jual barang mahal-mahal eh cos aku jumpa ada online shop lain jual barang yang sama dengan harga lebih murah. Lagi establish plak tu... so bagus jugak kalau rajin survey2 ni kan? hehe...

Tapi aku ni perasan jimat. Diulang, PERASAN JIMAT.

Padahal takde jimat ape sangat pun cos dah sah-sah duit aku KELUAR jugak. Mane ade save. Ape punyer ngok ngek la aku ni... sama kes macam Mr Kahuna gak laa... bila dia tulis entry ni, rasa gedebuk kena batang hidung aku. hehehehe

Tapi, in my defense, barang yang aku beli tu memang sangat berguna pun. And memang less dari kedai-kedai kat Manjung ni... ^___^

Setakat ni memang aku pakai la barang-barang yang dibeli online tu... err kecuali sleep bra dan wrap yang aku pakai 2, 3 kali jer... err... err...

Breastpumps, storage bottles, supplements, Razin's toys, Razin's clothes, Razin's cloth diapers... ni semua memang pakai... berguna sangat-sangat!

Paling latest, aku beli set cadar dan comforter secara online!

Giler ke tak giler?

Tak pernah lagi aku beli cadar secara online wehhhhh... 2 sets lak tu. 1 untuk single bed, satu lagi untuk queen bed (katil aku la). Aku beli sebab sekali comforter... aku rasa macam murah (sebenarnye tak tau murah ke tak cos aku tak nah beli cadar ni sumer... Mamito yang selalu beli) so aku rembat jelaaa :P

Sampaikan aku sendiri lupe aku ada beli.

Then semalam Poslaju singgah umah. Tu diaa... besar dowh parcel! wakakaka...

Hubby balik dari kapal malam tadi terkejut tengok 2 sets cadar+comforter kat tangga (tak larat nak bawak naik)


"Ni bila masa plak beli ni??"

"Tak ingat bila... minggu lepas kot. Lawa tak? Lawa tak?"

"Mmm berapa ringgit ni?"

"Dua ratus. Bak duit. Nak claim"

"Beli takde proposal ape pun... so, takde claim-claim"

"Kedekut!" *muncung*


Heeeeee... so, kena stop online shopping mulai hari ini.

Sekarang aku tengah tunggu 2 parcels. Satu dari Yanie, satu lagi dari Kak Tini.

Group buy Rockin' Green Soap dah tiba. Duit pun dah bayo... tak sabar nak try cuci cloth diapers Razin ngan sabun tu. Betulkah bagai dikata? But have to use sparingly la cos mahal gile sabunnya...huhuhu (mahal sebab kos postage from US... kalo ikutkan harganye takde la mahal sangat)

Aku rasa aku ketagih dapat parcels dari abang-abang courier la... -___-"

Rasa excited kalau dapat parcels. Giler... hahahaha

But kena stop la...

Dah nak kering dah ni... lagi-lagi kena asingkan duit nak ke Kelantan 17hb ni. Chalet, duit minyak, makan bla bla bla... hmmm...

ANA, PAUSE SEKEJAP BOLEH KAN?

Insya Allah. BOLEH.

Salam


*scheduled entry. time ni maybe aku tengah terhegeh-hegeh drive dari Ipoh nak balik Lumut.


alhamdulIllah...

5 comments:

Liyana Lunia said...

waaa dekat mana nak beli comfoter tuu? kongsiiii

Ryehanna said...

dah tweet!

Lynn Nasir said...

guna sabun tu utk strip wash saja :)

Ryehanna said...

yup! will do... hehehehe

nisha said...

beli kat mana cadar ngan comforter tu? murah tue klau rm200? sedap pakai tak? nak belikan utk ibu. boleh kongsi kat mana kamu beli? tq tolong emailkan kat nisha_2163@yahoo.com