Monday, February 7, 2011

Alhamdulillah...

bismIllah...


My husband TAK JADI SAILING!!!


Syukur alhamdulillah... (please refer to this entry)

Aku dah agak lega sikit cos kebarangkalian untuk aku beranak tanpa suami di sisi adalah sikit.

Insya Allah, he will be within reach. Takdelah di tengah laut atau di kepulauan lain....

Dahle anak pertama... tak tau apa nak expect... kalau suami pun takde, sedihnye la rase...

Syukur ya Allah...

Tak tergambar betapa leganya hatiku ini...

:)


Anyway, blog ni tak berupdate+bercuti sempena raya cina cos tuan blog balik kampung umah mertua di Felda Lakum, Pahang since Khamis. Then ke Muadzam Shah pula pada hari Jumaat... parents in laws aku pun ikut. Stay sana sampai Ahad. Kat Muadzam Shah tu umah kakak iparku (Kak Ngah)... first time la merasa dok dalam ladang kelapa sawit. Wawawawa... (takde line maxis oke)

Ahad gerak ke Kajang... tidur umah kakak iparku (Kak Lang) di sana. Sebelum tu sempat jugak singgah umah Mak Yang di Bandar Seri Putra untuk melantak. Hehe... (biase la... pergi umah mak yang cos nak makan sedap-sedap..). Lagipun aku rasa macam dah lame benor tak jumpa Mak Yang and Abah. Dulu masa masih dok KL, weekend je mesti merayap umah Mak Yang. So bila memikirkan Mak Yang+Abah susah nak balik Beruas and aku pun nanti lamaaaa lagi baru leh ke umah diorang (kan kena berpantang plak), so singgah le kejap... Makan and sembang-sembang, baru ke Kajang...

Same jugak la kes balik ke Pahang ni... cos aku dok mikir nanti dah nak beranak, pastu berpantang, mesti lambat lagi la baru dapat balik Pahang... that's why balik jugak la time raya cina ni... sian lak kat laki aku nanti berapa bulan tak jenguk mak pak dia di kampung...

Ehem... Encik suami, baik kan isterimu ini? Walaupun dah sarat and penat gile travel jauh-jauh dengan perut boyot, sanggup dia buat camtu untuk suami dia. Uhuk uhuk... (panggggg sedas)


Arini (Isnin) baru balik Perak.

Esok aku and hubby masih cuti lagi... nak ke A10 plak esok untuk uruskan pendaftaran beranak di hospital dalam base tu.

Rabu baru kerja. Ahhh... bila dah cuti lama, malas betul rasenya nak kerja. huhu...

Rase macam banyak gila benda nak citer ketika berada di Pahang... tapi maleh nak menaip la plak. Cukup la aku rumuskan, aku dah naik jemu asyik dok tengok ladang kelapa sawit ke kerjanya... Nak pergi ke satu tempat dari satu tempat pun punyalah jauh. Letih gile walaupun dok dalam kereta je. huhu...

So bile gerak dari Pahang and masuk Selangor, rase lega sikit... lagi-lagi bila tengok area yang familiar macam MRR2, Tesco Ampang etc... Syahdu rasa hati cos area tu la aku selalu lalu dulu...

Oh well, that's all for now.

Mahu rehat-rehat dulu.

Salam....

p/s: by the way, ada sesiapa pernah alami kredit limit untuk kredit kad dinaikkan? Aku baru peh bayar hutang kad kredit and check available credit ada berapa... then terkejut cos amount 'available credit'nyer banyak le plak. Bahaya ni... credit limit c.card aku memang sikit je cos guna untuk emergency shj. Kalau limit banyak, aiiii... kang tangan pun gatal nak meng'swipe'. Oh... bahaya! Kenape eh tetiba CL aku banyak?? konfius nih... maleh tol aku nak call diorang.... :|



alhamdulIllah...

11 comments:

amal said...

Alhamdulillah!!!! sure lega gila2 kan ehehe...

Ryehanna said...

mmg lega giler pun! hewhewhew

deena awanis said...

aku pun baru dinaikkan credit limit credit card..biasanya bank increase credit limit kalau kita x pernah ada masalah pembayaran..at least every month bayar minimum payment tu..tapiiii memanggg bahaya!!hahaha

rAtu saLju™ said...

ko nak tau x?..aku pon senyum lebar bila bce post ko kali ni..sbb aku pon penah rasa bila hubby x de tyme aku sgt memerlukan...terbyg aku if ditempat ko...owh no..

eh2..wish u luck n happy always..da nk deliver ni jgn tensi2 lagi..ok!

da~

DiEYaNa said...

wow...good news!!!!...
alhamdulillah...so pas ni xmo sedih2 lg tau =) hikhikhik...
smga dipermudahkan sgala urusan kamu utk bersalin nnti :)
aminnn...
lalallalalala...

bardboo said...

alhamdulillah!! dh boleg g wat tarian samba...hehe...

tgok widget kat sebelah, tinggal lagi 43 hari je ye? cuak x? huhu

Jom Lawat Blog Bardboo

Ryehanna said...

To Deena Awanis: Oo.. sebab bayar hutang c.c ok je ek? Ermm... tp mmg bahaya la... xsuke hutang bebanyak.. nak kena suh diorang kurangkan balik le nampaknye...

To Ratu Salju: Thanks dear... kalo ko senyum lebar, aku ni lagi laaaa... hehehe... syukur sesangat! :D

To Dieyana: Thanks Diyana... mmg lega sgt! so, hopefully pasni takdela stress2... :D

To Bardboo: Bukan lagi tarian samba, lebih dr tu lg! hehehehe...
oh yes, sgt la cuakness... :P

LoVe is CiNta said...

maryam lahirkan isa rilek je...

Jalak78 said...

itu nama lagi IBU nabi...

situasi xsama.

A.I.Z.A.T said...

Alhamdulillah..
there u go..sangat2 good news ni..
yeayyyy.tumpang happy utk Ryehanna..
hope eveything will b just fine from now till ur due date.Insya Allah. amin

Ryehanna said...

thanks Aizat!