Tuesday, February 1, 2011

Not feeling good...

bismIllah...


Lupakan hal emo cos suami nak berlayar... malas nak pikir...

Sekarang aku tengah asyik tak sedap badan. Perut asyik keras and senak je rase. Kekadang, rasa senak tu kuat sangat sampai aku dok bayangkan perut aku ni merekah-rekah nak besar lagi. Tapi takdela sampai camtu pulak.

Nak tidur pun susah la lately.

Hubby aku dah sedap tidur tapi aku?? Mata masih celik lagi dok terkelip-kelip tengok siling. Bosan! Pagi esoknye mula la liat nak bangun. :(

Aku rasa macam aku memerlukan bantal orang pregnant macam yang JLo pakai dalam The Backup Plan tu. Mesti best gile kalau ada bantal tu... huhu

Best je tengok dia peluk

Sakit di bahagian 'bawah' makin menjadi-jadi kalau aku nak bangun tidur, or bangun dari keadaan duduk. Sakit gile oh... :(

Penyakit malas pun makin bertambah-tambah. Ada sebakul baju bersih yang dah kering tak berlipat-lipat lagi... Malas gilaaaaaa...

Nak masak pun malas. Kalau hubby takde, memang aku tak masak. Koser... Kang kalau masak, kena kemas dapur, cuci kuali and pinggan mangkuk. Erm... maleh...

Ini makanan orang malas masak.
Sayur salad+anggur (xtau jenis ape yang kecik-kecik tu), tomato ceri warna kuning dan lobak merah yang dipotong halus (xnampak dalam gambar).

Asalkan ada sos thousand island, settle!
Ni la aku nyer kudap-kudapan. Hehe

Kalau lapar lagi, minum air masak banyak-banyak sampai laki aku balik kerja.
Pastu baru kita masak nasik.
Muahaha... dasar pemalas!
:P


Nasib baik la nanti time hubby berlayar ada adik perempuanku yang rajin memasak tolong teman. Heee... lega la sikit... cos aku ni kalau penyakit malas datang, memang sanggup makan roti je 2,3 hari. :P


I guess it's normal la untuk aku alami perkara-perkara ni. Nama lagi dah 3rd trimester. huhu...

Hmm...

Preparation untuk ke hospital baru buat sikit-sikit.

Bakul baby dah beli, tunggu nak diisi jela.

Lepas cuti raya cina nanti baru nak pergi daftar kat HAT.

Oh ye, start dari Khamis ni aku cuti sampai la ke Selasa depan. Rabu (9hb Feb) baru kerja. Saje mintak cuti Isnin and Selasa tu cos nak teman hubby ke KL cos ada hal sikit. Hal yang kena disettlekan time waktu bekerja... hmm...

Balik kampung di Pahang pun yer juga... :)

K lah, that's all for now.

Arini Lumut elok panas terik. Nak pergi carwash la jap lagi...

Salam...


alhamdulIllah...

5 comments:

::alwaniamalini:: said...

ok, salad tu nampak sedap!
sifat malas tuh memang pembawakan baby boy kott ehe.. kawan2 ada cakap bila prgnant baby boy mmg otomatik jadi malas. malas masak, malas ngemas, malas nak pakai cantek, malas mandi, malas segala2nya ehhehe

nads said...

dik, akak dulu pakai bantal yang beli tuk breastfeed alas tdo...tp akak memang ade satu bantal khas bawak kemana2 tuk alas perut...kalo driving plak letak dekat tulang punggung..sakit kan duduk lame...xpe, tggu anak keluar nanti...hilang sumesakit ngandung n bersalin tu ana....siyes, akak dah rase...

Ryehanna said...

To Alwaniamalini: memang salad tu sedap pn! hehe..
mmm ha ah kan.. yer jgk.. penah dgr gak yg kalau pregnant baby boy mmg mls jdnye. heheh... bab mekap, pakai cantik2 n mandi tu mmg btl la... sngt malas!! hahahaha


To Nads: Mmm ana malas la nak beli dah cos nak beranak dah pun.. lagi berapa minggu je.. xpela, bertahan jela... xsabar nk tgg baby lahir. and yes, ramai yg kata akan hilang sakit ngandung n bersalin bila dah ada baby :)

bardboo said...

aku pon jadi pemalas gila masa pregnant nie.
kalo hubby x balik lunch, sanggup melantak roti n biskut byk2 dr masak nasi n lauk..hehe..

Jom Lawat Blog Bardboo

deena awanis said...

masa pregnant x malas..mmg x reto dok diam..sumer org risau nengok aku..hihihi..tapiii...lepas beranak ni ha mmg malas tahap gaban..