Monday, March 7, 2011

Hubby dah balik sailing

bismIllah...


Semalam Ahad.

Husbandku pun pulang dari berlayar.

He bought some stuff from Langkawi... jom usya...

1. Chocolates!

Standard la kalau pergi Langkawi kan...
mesti kena beli coklat kat bini dia yang hantu coklat ni...
Aku dah makan coklat Cadbury tu satu bar... tinggal suku je.
Lepas tu terus minum air banyak-banyak... riso le jugak kan.. :P


2. Minyak gamat sedozen

3. Air ibu gamat

4. Set pisau untuk Mamito.

5. Tea set.

Kotak pink yang terbaring tu mengandungi tea set.
Tapi aku malas nak amik gambar cos tak cun. hahaha


Macam ni la rupa set pisau yang dalam kotak tu.
Tapi ni yang rumah aku punyer.
Yang hubby beli kali kedua tu (dalam pic sebelum ni) untuk Mak cos Mak teringin nak set pisau camni bila tengok umah aku ada... heheheh...
Jenis biase je... takdela mahal bebeno...


Mak suruh beli minyak gamat.
Katanya untuk kegunaan semasa berpantang.
Untuk berurut le kot.


Air gamat ni pun Mak suruh beli.
Ewww... aku tau rasanya mesti tak sedap!


Untuk kegunaan perempuan selepas bersalin.
Yuk! O__o


Then, last but not least...

The 6th item is...

1 set Corelle 20 pcs!
hehehe...
So dah leh cantas dari wishlist aritu.


1 set 20 pcs ni mengandungi 4 pinggan mkn, 4 pinggan lauk, 4 cawan etc.
(mcm dalam gambar di SINI).
Senang citer untuk 4 orang la.
Tak best kan?
Aku nak yang untuk 6 orang at least...

Hubby beli set ni dengan harga RM359 kalau tak silap.
Murah la jugak berbanding yang aku jumpa kat internet ni... huhu

Design Country Rose sebab yang Mak order kat kawan dia pun design ni...
So, sebab nak bagi ada 8 pcs pinggan n cawan, beli la design yang sama lagi satu...

Apa-apa pun, dah puas hati walaupun design tu design lame/classic.
Tapi pedulik ah... lagipun aku prefer cawan teh dari mug.
So okla ni...

Maybe nak kena beli teko and mangkuk jela plak pasni?
Eh... ade ke teko dia? Macam taknah nampak je...
Errr...ape-ape pun, tu wishlist tahun depan!




Iklan Corelle yang funny!



Serius aku merasa sungguh keibu-ibuan ('makcik-makcik'an??) bile happy dapat set pinggan camni. Wakakaka...

Who would've guessed?

Macam makcik-makcik pun teman pasrah je laa... :P

Baidewei, aku harap sangat aku akan deliver by this week. Like seriously. Lagi 3 hari genap 38 minggu. Patutnya dah elok sangat la time tu cos baby dah matang... Doakan aku ye!

Till then, salam...


alhamdulIllah...

8 comments:

yashygsempoi said...

tu tu tangan tu kat gambar tu nampak debab.. ekekeke :P bila dah kawin minat pun bertukar ke makcikmakcikan sket.. lepas nie koleksi ke arah kumpul pinggan2 ye?? HAHAHAHA tak sabo nak tgk beby!!

Ryehanna said...

debab ke tgn aku?? wakakaka... biase la.. semuanya nak tembam.. :P

oh well, takpela kemakcik2an pun.. nk wat cmne.. perubahan fasa hidup. hahaha...

ko xsabar tgk baby? Aku lagi laaaaaa xsabar!

bardboo said...

pkai minyk gamat boleh trime algi, tp kalo minum airnya, mak aih mau muntah rasanya..huhu..
Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

deena awanis said...

kalau nak gamat yang sedap, beli healin punyer..rasa oren..i makan masa lepas bersalin dulu..=)

nuwa said...

Dijemput ke blog saya untuk menikmati haruman perfume.

http://perfume-merchant.blogspot.com/

Ryehanna said...

To Bard: Tu la pasal.. ana dh penah rasa air gamat ni cos masa student dulu mak penah bagi suh minum tp ada la beberapa kali je kot. nk termuntah dibuatnye... camne la nak minum time berpantang nnt!

To Deena: Awat x habaq awai2... dah beli yang langkawi ni.. tp mmg xrasa lagi la cmne... kalau xlalu minum, akan ku beli air gamat yg dikau cadangkan. heehee

To Nuwa: Selamat... selamat...

rAtu saLju™ said...

xpe..kom doa la ko deliver mlm jumaat minggu nie ke..xpe2..banyk2 jalan n solat hajat la..he..jgn neves :)

Mr PenyuBiru said...

tipikal brg bile pi langkawi - minyak gamat. hehe..

pinggan mangkuk kat langkawi mmg design classic ada bunga².sesuai tuk rumah konsep english stlye.

p/s : moga dipermudahkan yer. :D