Saturday, January 28, 2012

Bakal berpindah...



bismIllah...


Demam since hari Jumaat. Nasib baik aku suruh Mak amik Razin hari Jumaat tu... kebetulan dia datang Manjung beli barang ke ape tah... Aku tak ikut cos kekonon nak kemas umah la ape la... sekali kau, demam sampai tak larat bangun! Nak mengemas ape nyer...

Aku sampai Beruas kul 9 malam tadi... Tu pun Nan yang drive CRV... aku tak larat nak drive. Mak and Nini datang Manjung cos nak hantar Eli naik bas balik Johor (dia ikut pergi Langkawi aritu) so aku suh Nan ikut leh drive kete aku balik...

Dalam kereta on the way balik Beruas, nak tergelak aku dengar cerita Nan masa dia di Pahang aritu. Dia dapat posting kat Pekan, Pahang but masa diorang kena berkumpul kat Kuantan tu tak tau lagi dapat sekolah mane...so dia bertanggak umah Pak Njang aku di Alor Akar... haaaa... paham2 jela yer kalau jumpa Pak Njang... tadah telinga jela kena tarbiah. =P

Anyway, sekarang aku dah kat Beruas. Siap angkut segala mak nenek barang2 dari Mama Panda Store. I think I'm going to stay here la for a bit... since kat sini pun dah ade Streamyx, so no reason aku nak dok Lumut sesorang...

Sebelum ni aku stay kat Lumut dengan Razin sebab Beruas takde internet. Susah la kan... untuk aku yang beroperasi bisnes secara online ni parah le...

Alhamdulillah Nini dan masukkan wifi kat rumah ni... berdesup-desup lajunya... hahahaha... best gila... =P

Currently my hubby is looking for a house in Johor... Nampaknye aku ni bakal jadi orang Johor.. huhu...

So umah kat Lumut ni aku nak sewakan... nak sewa untuk wanita2 bujang... setakat ni baru jumpa sorang (bakal RR kt Hertz Lumut) tu pun dia tak kontek2 aku lagi untuk confirm... Kakak ipar dia (Kak Zila) yang dok mintak aku cari bilik sewa...

Sekarang ni nak cari lagi 2 orang at least... Nak caj sorang RM200 inclusive bil api+air. Rumah memang fully furnish la... ade mesin basuh, dapur, sofa, tv, katil, almari etc. Kalau dapat 3 orang, kira ok la nak tampung sewa umah di Johor plak... Dapat lagi ramai lagi bagus.. eheheh... Sebab nak bagi sewa satu umah... Umah aku ada 4 bilik including master bedroom tapi hubby tak nak orang masuk master bedroom tu. Privacy kan... :P

So nak sewa 3 bilik je... 1 bilik tu leh dok 2 orang and memang ade 2 katil kat dalam bilik.

Sesapa mencari bilik sewa di Seri Manjung atau Lumut, please contact me at 012-528 0858. Untuk kemasukan March 2012. Leh jugak emel raihana AT mamapanda.com:)

Aku harap semoga dipermudahkan urusan untuk berpindah ni...

Yela, tak best la dok jauh laki bini. Kutub utara, kutub selatan dah ni... insya Allah dalam 2 minggu lagi hubby balik Lumut. Rindunye... dah dekat sebulan tak jumpa... :'(

Sian kat Razin jela... macam takde bapak je... dia pun macam rindu kat bapak dia je... pantang nampak orang lelaki, mulala ngendeng2 nak bermanja. Sedih woo! Isk...

Hubby jugak belum tengok kelincahan anak dia sejak dah boleh jalan ni. Kerjanya asyik nak meronda je... sampai berpeluh-peluh kepala dan badan tapi tak reti-reti nak duduk... Mabuk kaki betul Razin ni... haha... Excited dia bila dah boleh jalan. Alhamdulillah... Razin can walk steadily now at 10 months old. Takde jatuh-jatuh sangat dah... =)

Bahaya bila dah leh jalan...
Tau-tau dah ke dapur...
Padahal dia tido sebelum tu.. Pantang kalo Mak dia takde... huhu


K la dah ngantok... Mau tidoq dulu...

Salam...



alhamdulIllah...

2 comments:

elanie*Q said...

yup bt0l tu,master bedr0om harus di lock. Privacy sesangat okeh,kalo tetibe nk ada org tdo atas katil kt n suami. Kalo nanie,nk bg sewa rumah sdri kat org (dgn sume benda dh c0mplete),syg nye (oh sbb nanie jns ssh nk pcaya kat org lain hehe). And selamat jd org j0h0r. Memang xbest duk jauh2 suami isteri ni. Kt mcm xd suami,ank mcm xd ayah kan? Xpe,kejap je setahun tu pjm celik je. Kalo lps bln 4 ada kena ke kdsi, insyaallah nanie ada kat sana :)

Ryehanna said...

nk wat camne, terpaksa la sewakan... sebab tu cari orang bujang je.. weekend takde sangat dok umah...

xtau lagi nk dok mana kt johor tu. huhu...