Tuesday, January 10, 2012

So it's just going to be the two of us...

bismIllah...


Aku sedar dah lama... Aku cuma malas nak layan sangat perasaan. Alah, sekejap je... bukannye tak jumpa langsung kan... Aku cuba kuatkan hati... Tambahan pula, beliau pun tak ajak aku ikut sekali. Katanya, lebih baik begini kerana dia kerap juga akan balik Lumut.

Ok. Takpelah.

Tapi malam ni... bila teringat balik yang lagi beberapa jam suamiku akan melangkah ke kapal dan berlayar ke Pasir Gudang, Johor untuk beberapa minggu, sebak tiba-tiba.

Selesai menidurkan Razin, aku rapati beliau. Aku tanya, "Abang nak gerak pukul berapa?"

"3.30 pagi kang... Ayang hantar tau"

"Yela..." Memang dia dah bagitahu sejak petang tadi.

"Mmmm bila lagi abang balik?" aku sambung tanya.

"Tak tahu la lagi... baru je nak pergi sana ni... Tapi time gaji Abang balik kot."

"Naik ape? Bas ke kapal?"

"Naik bas jela..."

Diam.

"Abang, abang tak sedih ke?" masa ni airmata aku dah bergenang. Cepat-cepat peluk beliau.

"Sedih la... dah kerja, nak buat macam mana" sayup-sayup je aku dengar. Sebabnya, air mata dah bercucuran.


Alahai...

Dugaan betul...

Now it's just going to be me and my little baby.

Kalaulah dia kena bertugas ke KL je, aku tak kisah... aku leh drive ke KL... Tapi ni Johor. Alahai jauh giler untuk aku drive sesorang! Tak berani aku...

Takpelah.

Sabar jelah.

Insya Allah cepat je masa berlalu.

Banyak lagi nak tulis tapi next entry jelah.

Mau rehat-rehat kejap sementara tunggu pukul 3 pagi (ala lagi setengah jam je)

Wassalam...


alhamdulIllah...

7 comments:

All About AnaYna said...

sabo yer..mcm sy ni lg laa..mmg berjauhan aka pjj sjk kapel,tunang, kawen n dh ade baby pn.mmg sedey kn..hukhuk

[DnaZz] said...

alamak...sebak...
sbr yer ana..

Missoyaa said...

Kuatkan semangat ye ni semua dugaan. Keep smiling :)

Ryehanna said...

To All About AnaYna: huhu... itu lagi sedih...waaa xdpt bayangkan...camne la berjauhan bertahun2... xleh ar... memang takleh... sedih btl... T___T


To Dnazz: Thanks Dnazz... sedang bersabar la ni... :|


To Missoyaa: Well.. i'm trying.. wish me luck! huhu

elanie*Q said...

waa ana..tiga kali terbaca entry ni tiga kali la sebak..my hbby pun tgh kursus kat lumut. baru je seminggu tp rs dh lama sgt je..12 more weeks to go i hope i can handle it.kalo dh keje nye ikut kapal, mmg cenggitu la. hubby nanie pon kata, takpela nak dihantar jauh sekalipon ke sabah dia sanggup dr dok kapal...uhuuu...tp ana boleh punya. sabar k! :)

Mr PenyuBiru said...

kapal KD Mutiara terbakar. hubby ko keje kat kapal tu kan.

Mama Panda said...

To Elanie: Uhuhuhu... mmg sedih gila time ni... rindunya la kt suami...
tgh bersabar la ni...


To Mr Penyubiru: Ehh bukan kapal laki aku... kalau kapal dia yang terbakar mmg confirm la aku update kt blog.. dia dok kapal lain... :)