Sunday, January 8, 2012

Jaga anak orang?

bismIllah...



Yer, I'm looking for parents yang nak ngantor anak untuk dijaga ke rumahku di Lumut.

Nak jaga 3 orang je max.

Ade 2 adults dalam rumah ni... so aku rasa 4 children cukup le (campur anak aku, 4 orang la kan...)

Kelebihan-kelebihan kami:

- Terima EBM i.e Expressed Breast Milk. Kat rumah ni memang dah ada warmer so no problem untuk panaskan susu. However, peti ais macam tak muat kalau nak sumbat susu... better provide cooler bag. =p

- Terima lampin kain moden @ cloth diapers :P. Lagi suke kalau pakai cd sebab dapat kurangkan sampah dalam rumah. Takde cd? You can buy from me! Please provide wetbag sekali... senang... Pakai pampers pun boleh jugak, takde hal lah... hehehe

- Time flexibility. Since ada 2 adults in this house. Timing flexible... Tak kisah kalau amik lambat or kena jaga waktu malam ke ape ke... no biggie... asalkan ade timbang-rasa/common sense di situ... :)



Ade kenalan/sedara-mara yang mencari pengasuh?

You can count on US (me and my sister)

^____^

***Lokasi adalah di Teluk Muroh... berdekatan Apartmen Bukit Permata.

Sekian......

Thanks!



alhamdulIllah...

14 comments:

amal said...

wah wah... langkah setapak lagi ni. bagus bagus ehe.. kalo Amal dok Lumut bleh je ni hntr anak kat umah Ana ehehe

Ryehanna said...

Hahaha... silakan...

Ni jgk untuk umpan adik Ana utk duduk sekali since now bila ana dah xkeje, dia xde income dah...dia nk balik kg jaga anak org kat sana...

So dr ana dok lumut sesorang baik la dia jaga anak org kt sini je... tu yg cari2 budak tu huhu

[DnaZz] said...

waaa..kl la dkt dgn ana, boleh jagakan ank iza..ni pon tgh dok cari pengasuh jgk nie..

Ryehanna said...

hihihi...

meh le pindah lumut :P

deena awanis said...

Seronok lah razin ada kawan pasnih..

++Kerudung Ungu++ said...

adeh kalau dekat nak jugak hantar aisy...hehe. ngah cri pengasuh gak ni tp kawasan kg ni ssh nk cri...

mrs.nadira said...

Dear, u duk kat apartment tu ke??i duk manjung..:)

Ryehanna said...

To Deena: Haa nk bg dia ada kwn pn yer jgk ni hehe

To Kerudung Ungu: Selalu kalau kt kampung mane2 yg ada ibu tunggal org selalu htr anak kt diorg.. :)

To Mrs Nadira: I x dok apartment tu tp dekat2 situ jela... Dok manjung? Mau hantar anak ke? hihihi

Scha said...

ur blog reminds me of myself. same gak. kene duk umah tunggu suami balik je + jage anak kecik sorang. nak tunggu org antar anak utk dijage kat sini, agak susah psl most residents sini adalah students.. lgpon byk nak babysitter yg dtg ke umah dorang

~PuAn NadiRa~ said...

aha..tu la,i dh nk bsalin next month..until now i tak jumpa BS lagi..i takut la, kena cari yang betul2 i boleh harap..hehehe..

Let say i x jumpa2 jugak, i nak anta kt u boleh..i keje kat kg acheh..

hihih..

Ryehanna said...

To Scha: Huhu.. bosan kan kalau tak keje... actually yang perit bab duit la.. sebab tu la berusaha juga berbisnes online. huhu.. ni nk jaga anak org sbb my sister dah xde keje bila aku quit my job


To Puan Nadira: Insya Allah boleh... kalau my sis masih tak dapat kerja lagi, dia dok ngan i and leh jaga baby... sejak Razin abis pantang (and I started working) memang dia je yang jaga... Tu pun kalau xkisah la cos umah I kt Tlk Muroh.. jauh gak dar Kg Acheh.. huhu

Anonymous said...

eh, macam mana nk contact ni? sy nak hntar anak,8m

contact sy pls: 019-4463601 (siti)

Ryehanna said...

alahai..

saya xde kat lumut dah pun...

xdapek le nak nolong.. :)

Qistina Amin said...

Sis, mengasuh lagi tak? kalau ya, please whatsapp/telegram saya +601110785263. Serious parents ni. Saya tinggal di pangkalan TLDM Lumut