Thursday, May 24, 2012

Komplen mode

bismIllah...



Woohoo! It's Thursday already. Esok dah Jumaat. Dah nak kena balik Johor. Waaaa tak suke.

Tak suke sebab takde kawan.

Tak suke sebab aku tak berani kuar sorang-sorang, drive sorang-sorang (with Razin).

Sebabnye, tak tau jalan tu satu hal, then nak kuar rumah pun susah cos kawasan rumah tu sempit. Aku ni bab nak kuar parking and parking kereta tu memang hampeh sikit la. Kalau ditambah dengan tempat sempit, memang ya ampun... Laki aku pun kata takyah bawak kereta hatta parkingkan kereta sekalipun cos porch sempit! Kalau tutup pagar betul2 pintu pagar tu kena kereta kitorang. huhu...

Maka, aku tak suka la dok Johor cos merap dalam rumah je. Nak kuar beli itu ini pun susah.

And aku cuak jugak cos Razin mesti akan lain bila balik Johor... mesti meragam and clingy tahap gaban cos takde Abang Amirul yang suke main ngan dia dah.

Tak suke cos mesin basuh manual. Kena tunggu air penuh, kena check dah abis pusing ke belum untuk drainkan air and spin... hampeh. Me no likey time consuming task like that.

Mmmm... tapi kena balik gak. Sabau jelah...

 Lagi ape aku nak komplen?

Ermmm...

Dahla. Cukup-cukup la tu.

Jom sejukkan hati dengan melihat gambo Razin... hehe...

Gambar petang tadi masa otw ke Poslaju Sitiawan.
Seronok dapat berjalan.
Baru la tido... (xtdo sejak bangun pagi tau!)



Gambar Ahad lepas.
Geram sangat bila buat muka camni.
Cakap "busyuk, busyuk, busyuk!, automatik buat hidung camtu.
Abg Mighul la yang ngajor nyer ni...

Tengok paha tu. Geram kan... Aummm...



Gambar petang tadi.
Dia panjat sendiri tangga sampai takat tu.
Aku busy buat keje kat meja makan.
Then bising uk ek uk ek cos tak reti nak turun.
hmmphh.
Risau jatuh je... razin...razin...



Semalam punye gambo.
Peace at last.
hahahaha...




Sabtu ke Ahad lepas.. lupe dah.
Kejenye menolak Trunki tu ke hulu hilir.
Dia tak tunggang cos tak reti nak panjat (and gayat kot)
So tolak jela... huhuhu...



Sekian.

Gambar sume amik dari FB cos nak transfer dari BB tak dapat, kabel kat bilik atas. 
Malas nak amik.

Wassalam.
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

5 comments:

wifenavy said...

Halla3x dah besar Razin ni.. encem la.. geget paha tu kang!!

Mummy GreenyHouse said...

tang peha tu mmg agak menggeramkan!

deena awanis said...

rafique suka ride trunki tu..siap buat leap tuu..haha..hancur gak trunki tu jap lagik..

Mama Panda said...

To WifeNavy: Paha dia tu mmg dah selalu kena gigit. geram sangat. hehehe

To Mummy GreenyHouse: Hehehe.. Memang pun!

To Deena Awanis: Razin tak berani cos gayat. hehehe

ayut said...

besar dah anak ...comel!buat peneman ye :)