Monday, May 14, 2012

Pantang...

bismIllah...


1. Aku sangat pantang bila orang dok komen pompuan tak kerja makan gaji and duduk rumah jaga anak ni RILEKS. Rileks ke??? Kalau anak dah besar, mungkin juga. Tapi kalau anak masih kecik, takde makna rileks di situ yer... lagi2 plak aku bukan SAHM xbuat ape. I'm a WAHM. I generate income from home. Walaupun tak banyak, tapi ade la jugak dari takde ye x? :p


2. Jangan tanya sapa supplier aku. Ini pantang orang-orang yang berniaga. Cer tanya orang lain yang berbisnes. Ade ke deme nak citer? huhu... So tak perlu la tanya soalan macam ni ya cos confirm jawapannya takkan menyenangkan hati anda.


3. Pantanggg sangat kalau berdepan orang yang tak bertimbang rasa. Seriously, do not mess with me. Nak diskaun, kita dah bagi setakat termampu. Nak free postage, pun aku bagi jugak. Tapi paham-paham sendiri la kalau free pos tu camne.. kalau dah namanya barang besar, bulky and kalau poslaju makan puluhan ringgit, memang tak dapek la aku nak 'poslaju'kan...  Maka, aku guna pos parcel. Pos parcel ni kawan-kawan, amik masa dalam seminggu kalau korang tanya Poslaju berapa lama barang sampai. Kadang-kadang 3,4 hari je tak sampai seminggu. Depends kawasan pulak. So, aku sangat pantang kalau orang asyik tanya bila nk dpt barang kalau TRACKING NUMBER aku dah bagi pada hari yang aku pos tu. And aku dah gitau yang pos parcel amik masa seminggu di within Semenanjung. Silalah check sendiri. Adoi laaa...

Aku dah bole bertolak-ansur bagi free pos tapi nak check sendiri barang tu kat mana pun tak boleh ke? Bukannye tak bagi tracking number.. kalau tak bagi tu memang patut la nak bising-bising kan.

Barang pos hari Selasa lepas. Memang aku selalu bajet pos parcel ni barang sampai minggu seterusnya. Hari ni hari Ahad. Adakah expect barang sampai hari Jumaat?? Memang tak dapek la...

Maka, silalah bersabar... kalau dah pos insya Allah sampai jela... selama aku pos-pos barang ni tak pernah lagi barang hilang dalam perjalanan (Nauzubillah). Paling-paling teruk barang tu return balik kepadaku sebab tak dituntut.


Ok.

Tiga je buat masa ni.

Nanti aku nak tambah, aku tambah.


Sorry merempan kat sini plak.

Rasa gerammmm...

Blame my unbalanced hormones cos tengah bendera merah.

Sekian.
Written By Ryehana
alhamdulIllah...

3 comments:

deena awanis said...

cabarn orang bisnes yek ana..
sabar ey..bendera dah putih nnt ok lah tuh..hihi

Mama Panda said...

hehehe.. xtau la.. hopefully xde dah cmtu :p

ayut said...

smga berjaya dlm bisnes yer...harap smua ye baik2 utk anda :)