Friday, May 18, 2012

Of love and SOHO ideas

bismIllah...


Cinta hati bakal pulang malam esok (eh malam ni la cos sekarang pun dah lepas kul 12 tgh mlm). Rindu... lama tak jumpa. Dah sebulan tau! Last time I saw him was last April 17th. Memang genap2 sebulan.

Tapi still ok jer... orang dah selalu kena tinggal cam aku ni dah biasa. Plus, I'm staying with my family. Kalau aku and Razin sesorang je, mau tension gak hehe...

So tomorrow I'll be in Lumut sampai next week I guess... Hubby nyer exams this Monday. Dia tak study pun katanya... weekend sempat ke study? hmmm... Esok gerak ke Lumut tak bawak Razin. Tunggu Ahad ke Sabtu ke baru amik Razin kat Beruas. Bagi space sikit kat Mak and Ayah ni. hehehe...

Ade banyak benda yang nak dibincangkan. Especially about the house. Masih belum cukup tenants. So sesapa yang tau kot-kot ade orang cari bilik sewa di area Lumut or Manjung holler-holler la. Memang nak cari short term je cos maybe tahun depan dah balik Lumut semula. But hey, banyakkkk bulan lagi la... kalau balik pun tgh tahun depan kot.

Sebenarnya tak sabar sangat nak balik Lumut for good. Kalau ikutkan hati, aku nak je dok Lumut. Malas balik Johor. Sebabnye senang nak balik Beruas (and leh tinggal Razin kat sana kalau aku rasa aku nak buat banyak keje hehe), poslaju senang, orang nak datang umah tengok barang pun senang cos umah tu insya Allah kemas je. haha... umah kat Johor tak berani nak ajak orang datang cos kecik and penuh barang-barang :p

Tapi tu la... ikutkan hati memang camtu. Then bila memikirkan balik sanggup ke berjauhan dengan suami lagi? rasenya memang takmo la. huhu... Rindu! And susah... sian Razin nanti ngan bapak sendiri tak kenal.

Anyway, oleh kerana aku takleh tido lagi (biase ar... sekarang memang susah gile nak tido memalam cos lepas Maghrib je confirm aku tido sejam dua :P), aku pun google-google la idea untuk plan aku bila balik Lumut for good nanti.

Ape plannye?

Nak ubahsuai bilik tidur tingkat bawah jadi small office home office (soho)! hehe...

 I love this one.
Tapi drawers tu memang aku akan ubah la...
Nak sliding glass atau plastic yang transparent (or almost transparent).
Senang nak tau setiap tempat tu aku simpan ape. hehe...
Jars shelves kat kanan tu will totally be removed.



Ni pun ok gak.
Nampak cozy.


  
Sweet <3






Rasa-rasa macam nak suruh Ah Seng buat kabinet camni la...
Cambest je... tapi yang belah kiri tu nanti ngadap tingkap... hmmm...





Sweet sangat.
Nak letak wallpaper ke?
huh beria je... cat udah.



Ni best.
Cuma kena tukar sikit-sikit la... 
Hmmm...


Semoga dapat menukar rupa SEBELUM ni, kepada yang lebih cun nanti.
Berangan dulu...

Takpe, berangan tak kena duit! hehe...


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

4 comments:

..::Mama Chrysalis::.. said...

waa...idea yang best...bestnya kalau dapat SOHO macam tu..teringinnya...nak berangan jugak lah..takpe..berangan dulu..mana tahu satu hari nnti jadi kenyataan kan???

Ryehanna said...

ha ah. berangan xkena bayar.. lgpn angan-angan ni motivasi jgk utk kita capai ape yg kita inginkan... Mama Chrysslis WAHM jgk ek? salam kenal! :)

cikpingu said...

wahhh... syiok nye klu dpt ubahsuai jd cm dlm gmbr 2... hai senang lh ati n seronok klu berblogging kt situ..

Ryehanna said...

kan? kan?

mmg nampak selesa n best je nak buat keje... haihh lmbt lg ni nk dok umah sendiri.. huhu