Thursday, May 17, 2012

Of Hari Guru and a flash from the past

bismIllah...


Since sekarang ni dah pukul 1 lebih, belated Hari Guru lah yer... hehe...

Managed to whatsapp Cikgu Mona and text Cikgu Saripah. Both takde reply. Busy le gamaknye... takpun terus terlupa cos aku wish tgh malam... pas kul 12. hihi...

Petang tadi lepas Mamito balik sekolah, she showed us what she got (pressies). Pastu Mak gitau that hubby texted him wishing 'Happy Teacher's Day'.

Then, tak ku sangka, Mamito also told me he got a text message from my ex, MZ too. Woo hoo. Pelik. Lama tak dengar khabar berita... tapi bagus la, ingat jugak kat Mamito time hari guru.

Baru seminggu yang lepas kot I got to know that he was engaged. Lame dah engaged nyer... last March. Tapi baru last week aku tau... yela, bukan ade kontek sangat pun untuk tau citer... ntah camne aritu leh terpandang FB profile and tertengok gambar engagement. (tupun kejap je.. esoknye aku nak tunjuk kat Mamito dah takde. kena lock tak bagi aku view kot! HAHA)

Ade perkara yang kelakar sebenarnye... tapi takpela... malas nak tulis.

Ape-ape pun I wish him the best of luck and congrats on the new status. Moga-moga lepas ni takde la issues cos dah confirm 'terikat' with his beloved. Again, aku tetiba tersenyum balik.

Takpela. Let's just keep it to myself. =)

Yang pasti, aku pun lega jugak dia dah bertunang. Haha... 

Well, to those yang ikuti my story from early 2007 or 2008 will know about him. Tapi dulu blogging kat friendster la... dah tak wujud dah pun link blog tu hehe...

I'm happily married now... bagi aku what's past is past. Tho aku leh je kawan macam biase with all my ex(es)... no biggie. Sebab bagi aku, we learned from experience kan... and we're now matured adults. Don't act like kids... I hope his other half will no longer think of me as a threat etc (yeahhh, even when I'm already married. And a mother to my child!). Tak koser mak oiii...

Point di sini sebenarnye nak citer ialah; REZEKI, JODOH, AJAL MAUT semuanya di tangan Allah... kita ni hanya manusia yang meminjam dunia ni je...

Kalau bercinta bertahun-tahun tapi dah takde jodoh, what can you say? Janganla sebab sayangkan hubungan yang 'dah lama', you stick to each other walaupun there's so many conflicts.

Broke up after what, 5,6 years of being together was a blow. But I never regret anything. Maybe we're just not meant to be together.

Segala yang berlaku, ada hikmahnye...

Yes, as cliche as it sounds, that phrase is so freaking true.

Yang penting, lupakan perkara-perkara remeh silam. Concentrate on your new, exciting life ahead with the ones you loved. Make plans... Maafkan orang... And insya Allah you'll be happier... hidup pun aman tenteram je.

p/s: And to that 'someone', stop feeling insecure. I'm sure he loves you more than he loves himself. So chill k...


Cheers!


Written By Ryehana
alhamdulIllah...

4 comments:

ღ cik faye ღ said...

true...jodoh, ajal, rezeki tu Allah yang tentukan...tapi manusia ni suka benar ambil subkontrak dari Allah dengan pok pek pok :-), Happy Mum's Day...powermum u ni hehe.

Mama Panda said...

huhu... powermum kenapa kah?
biase biase jer...

thanks!

..::Mama Chrysalis::.. said...

Jangan difikirkan sangat dear...nanti jiwa merana...hehe...yang penting u sayang hubby u sepenuh hati...and u tau perasaan hubby u pada u mcm mana...senyum....:-)

Mama Panda said...

hmmm xde ape la mama chrysalis. sy mmg lame xfikir pn.. and even kalau fikir, dh xde rasa ape2 dah.. dah lame lupekan. kalo xlupa, cmne nk kahwin kan hehehe