Wednesday, May 16, 2012

Perkara lama tak buat...

bismIllah...


Another thing yang aku dah lama tak buat sejak beranak is watching movies on the telly. CSI ke, House ke... (my kind of show) memang lama gila tak tengok.

Selain dari takde masa, antara sebab lain yang utama ialah my husband does not watch that kind of show. Dia tak tengok citer-citer omputeh ni sangat... tak abis-abis drama melayu kat TV3, cerekarama, Naruto, Doraemon, Shin Chan...

Maka? Aku pun layan jela citer-citer yang husbandku tengok. Dia memang giler tv. Takde tv udah macam orang pompuan PMS. Semua tak kena... aku lak jenis tak kisah sangat bab tv AS LONG AS I HAVE INTERNET CONNECTION. hehe...

Ok, dipendekkan citer, malam ni aku baru dapat layan citer 'I am Number Four'. Petang tadi layan citer 'Ramona and Beezus' (yer ke camtu tajuknye... lupe dah). Almaklum, umah kat Beruas ni ada channel movies cam HBO tu (thanks to Nini). So melayan la...

Seronok.

I was really engrossed. Huhu... lama gile tak spend masa tengok citer kat tv yang menarik. Rasa pathetic pun ada jugak. Sampai Nini heran tetiba aku melekat depan tv (selalunya ngadap laptop je 24jam) and tanya, "Ko tengok citer ape ni?". hehe... heran dia. Cos aku memang jarang tengok tv. :)

Razin tido awal malam ni. Dari sejak lepas Maghrib dah macam ngantok tapi dia lawan... main-main dengan Amirul. Aku lak pas Maghrib sempat membuta kejap. Kekonon nak bagi Razin tido sambil breastfeed dia, tapi aku yang padam. Razin elok je lepas main-main menyusu, bangun berkejar-kejar.

Hmmm...

Risaunye time nak balik Johor nanti. Mati la aku nak melayan ke'clingy'an Razin nanti. Dah biase ramai orang, tetiba nanti just dia ngan aku je kalau hubby pergi keje. Aiyoooo...

Doa cepat-cepat dapat adik yer Razin. =P

Macam biase, dah menyimpang dari tajuk entry.

Saje je nak citer tengok tv. tu je. Hihihihi...

Eh, alang-alang dah citer tentang Razin and Amirul meh nak tempek gambo sikit...


Razin with his cousin (cousin la kan kalau Amirul ni anak sepupu aku?) seronok main!


Wilcha Opah.

(their great grandmother's wheelchair)


Seronok sangat dok Beruas yer Razin...
 

Sekian.
Written By Ryehana 
alhamdulIllah...

2 comments:

elanie*Q said...

"my husband does not watch that kind of show. Dia tak tengok citer-citer omputeh ni sangat... tak abis-abis drama melayu kat TV3, cerekarama," sama la kita ana oii. Nanie tgk cter2 omputih ni time dia p keje. Naseb bek astr0 pvr kat umah j0h0r ni, mn2 cter best yg on air time dia ada kat umah bleh rec0rd dlu,watch later time dia xde. Kalo x, nanie bgn je p dapur xsampai seminit, kuar dapur tgk dah tkr channel.huho..

Mama Panda said...

kan? kan? hahaha... tukar channel sedap dia je.. pehtu kalau kita tgk cite kita nak, dia borink... bkn nk tgk same2. sabo jela.. nasibaik la i ni beralah sikit bab tv hehehe