Wednesday, August 18, 2010

Bila ada masa leh la menulis...

bismIllah...


Hujan tengah lebat kat luar. Kilat sabung-menyabung. Guruh berdentum. Alarm kat kereta pun banyak giler went off. Bising. Sejuk pun same.

Since I'm just wearing a boxer and a short sleeve top, memang sejuk ar... ni baru amik sweater buruk yang beli beberapa tahun lepas di Kelantan. Dengan Cikgu Pah. Lepas gerak dari kenduri Abg Arif and Kak Farah di umah Mak Njang di Kuantan tahun 2OO7.

Tetiba teringat Cikgu Pah. Perasaan berbaur bila terkenang... tapi lebih kepada sedih. Haihh... malam yang berhujan ni memang buat aku melankolik sikit.

Maghrib tadi aku majlis berbuka puasa di Sime Darby Convention Centre. Alhamdulillah... walaupun takde la best mane, rezeki.... Balik dari situ aku suh diorang drop aku ke umah sewa. Tak payah Nini amik. Hujan lagipun...

Seronok berjumpa rakan-rakan other departments... Ramai menegur tentang my pregnancy... tahu dari Facebook mungkin? And some commented on my 'berisi' look. Huhu.. yer, badan memang naikkkkkkk...

Ini leh consider kurusssss le jugak berbanding badan aku sekarang...
This pic was taken early this year.


NOW??
Kita amik gambar muka jelah. Badan tak payah ye! haha



Masa aku balik kampung minggu lepas, aku baru tau yang orang pregnant takleh minum air tebu. Sungguh aku tak tau selama ni... Yang aku tau nenas jela. Dah sempat aku membedal separuh jug air tebu... moga-moga takde ape-ape...

Risau tentang kandungan... aku sentiasa risau... tahla... aku jer kot yang macam ni... dok risau tak cukup itu, tak cukup ini... tapi nak minum susu Anmum pun malas. Ape nak jadi tah... ok-ok. Mulai saat ini, aku MESTI minum susu Anmum at least sekali. At least tu... [nampak sangat tak lalu nak minum]

Apa taknya, mabuk aku tak abis lagi... Arini pun bukannya puasa. Muntah time nak siap pergi kerja. Peritnye tekak toksah cakap. Sampai kot hidung pun kuar muntah. Bayangkanlah... dahsyat tol alahan aku... takpe, moga dihapuskan dosa-dosa kecil... nama pun mengandung kan...

Masuk hari ni dah 4 hari tinggal puasa. Semuanya sebab muntah-muntah dan pedih perut. Kadang-kadang aku rasa macam dah okey... macam takkan muntah dah. But then there I went... throwing up a disgusting and smelly pile... urgh.

I guess this is how it is for now. Kena tahan jelah... Moga baby sihat sentiasa.. itu yang ku harapkan...

Hujung bulan ni nak balik kampung... Dah apply cuti dari 27th Aug smpai 31st. Balik Perak jap la since raya nanti tak dapat balik Perak. huhu...

Aku tak sabar nak tunggu branch Lumut bukak. Really can't wait!

Kepala hotak aku dok memikir mane nak cekau duit nak renovate dapur. Itu la bahagian yang paling aku geram cos tak kemas. Tahla... aku nak dapur yang perfect. Baru best... tapi ongkos tengah ciput... ape nak buat...

Aku bersyukur sangat Mr CC dah beli rumah before kahwin. Tak perlulah duduk dalam base. Dia pun kepala otak sama dengan aku, tak suke dok dalam base. Takpelah... nama pun baru kahwin kan... kerja pun biasa-biase... memang le tak berduit sangat.. nak pasang grill pun tak berkesempatan lagi ni!! Doa-doakan lah rumah kami selamat!

Ya Allah, murahkanlah rezeki hamba-Mu ini...

Hmm...

Aku ada lagi benda nak catat. But I forgot. Well, till next time then!

Salam.


alhamdulIllah...

4 comments:

ZACK ENTRY said...

semoga berbahagia..=)



latest entry Ekspedisi Jelajah Gua - Episod 3 (Gua Ular)

yonna said...

bila baca bab dapur, aku teringat dapur kak di yang masuk mag tu. gileeeee meleleh dapur dia! mmg canggih T_____T takpe babe, i;'allah ada rezeki anak tu :)

deena awanis said...

aku pun x minum susu Anmum..sampai sekarang dh 8 bulan pun x minum gak..x suka..minum Dutch Lady jer..lagi sedappp!!

Ryehanna said...

To Zack: Thanks...

To Yonna: Kalau nak dapur macam Kak Di, entah berapa puluh ribu la loan yg kena buat.. huahuahua...
takpela, aku nak yang simple dan kemas je... sedang menunggu bila duit boleh cukup.huhu

To Deena Awanis: Tak minum ke?? Tapi susu Anmum byk khasiat! utk org yg makan ntah ape2 ncm aku ni, aku rase aku kena minum susu Anmum utk balancekan nutrition dlm badan.. :D