Friday, August 13, 2010

Hari ni balik kampung!

bismIllah...


Yeah... hari ni bangun pagi 4.30 pagi dengan rasa ceria. Terbangun awal cos malam tadi tido awal gila... Kul 9 malam kot. Badan ni letih je manjang... Fyi, aku bangun sahur kul lima selalunya...

Baru lepas menyidai pakaian yang basuh malam tadi. Ni tengah mesin lagi baju kerja yang kena basuh asing. Settlekan semua baju-baju kotor. Maklumlah, nak balik kampung arini!!!!

Wah excitednya... aku sangat happy. Rindu gila kat umah. Kat suami. And nak sangat-sangat berbuka kat rumah... :D

Semalam aku tak dapat nak puasa. Nak wat camne, pagi-pagi dan muntah... And muntah lagi. Abis kuar makanan time sahur. Lapar gile lah. Perut pedih memang takleh tahan. So aku 'break fast'.

Well, semalam aku dan Nini 'berbuka' di ofis je. Yela, dah dua-dua tak puasa so tak payah la nak balik umah nak masak. Malas... kitorang pergi pasar Ramadhan yang ciput di Bukit Bintang untuk beli makanan, then makan kat pantry ofis. There were 8 of us including my workmates. It was fun!!! Best je makan ramai-ramai... :D

From left: Abg Suhailey, Rauf, Shuhada, Eja, Syed, Meor and me.
Photo taken by Nini.


Okaylah, I better stop now. Nini geram aku dok update blog while she's preparing for food to eat. Haha...

Yelah yelah... nak makan la ni. Arini nak puasa! Let's hope i can make it!

p/s: Just to note; Today is Friday the 13th! kalau omputeh haluan kiri mesti buat macam-macam ritual hari ni... huhu... tapi kita jangan caya... Hari Jumaat kan penghulu segala hari... may it brings us blessings from Allah. :D

Salam.



alhamdulIllah...

2 comments:

deena awanis said...

selamat berpuasa!!

apiih said...

slmt berpose..bestnyer blk kg...ehehehe ;)