Tuesday, August 10, 2010

Easily annoyed.

bismIllah...


First of all, happy Ramadhan to all of you gentle readers. Semoga dapat menjalani ibadah dengan sempurna pada bulan ni. As for me? Ntah... esok baru 1st puasa kan... hopefully larat. :D

Di sini nak lepas geram sikit.

Kalau takmo bace, sila klik X.

I'm easily annoyed when the followings happened/or I came across those things:

a) Annoyed at those who don't know the difference between annoyed and annoying. Yang aku selalu jumpa, perkataan 'annoying' je. Annoyed and annoying adalah lain maknanye ye...

'Aku annoying sangat dengan perangai dia tu'--->FALSE
'Aku annoyed betul dengan perangai dia tu'--->TRUE

actually dua2 ayat salah cos campur bahasa inggeris dan bahasa melayu! matila tok guru hampehhhh... wakaka...

b) Annoyed at people who talks or laughs loudly... tengok keadaan jugak la kan.. cos aku sendiri kuat gelak... but please la alert ngan persekitaran. jangan la terjerit pekik macam tak hormat orang lain plak...

c) Annoyed at those yang suka sindir-sindir...

d) Annoyed at those yang malas buang sampah, cuci toilet and jimatkan elektrik. Nak tunggu sampah berulat baru nak buang gamaknye... ape lah yang susah sangat. Padahal it's ur own rubbish! eh.. terlebih skop plak.

e) Annoyed at everything that is dirty! Aku pun pemalas gak... but at least jangan la biar LAMA sangat!

f) Annoyed at pending work. ni macam point (e) jugak la...

g) Annoyed with favoritism. It's only tolerable if you're Anthony Hopkins and you have Claire Forlani as your daughter (Meet Joe Black, anyone?)

h) Annoyed with sour-faced and two-faced people.

i) Annoyed at people who is not punctual. Time flies and you'll never get back any seconds you lose!

j) Most of all, I'm annoyed at those who LOVES to kiss someone's butt. (nothing gay here)


There.

Somehow, aku rasa ade yang tercicir.

Takpelah.

Selamat berpuasa everyone! and semoga kita dapat membaiki kelemahan diri dari sehari ke sehari!

p/s: Entry ni untuk lepas geram je. Biase la macam aku ni... moody je...

Salam....



alhamdulIllah...

3 comments:

::alwaniamalini:: said...

point (h).. don't like it either.

selamat berpuasa! :)

Azraie.Ruslim said...

byk betul annoyednya, haha

Ryehanna said...

To Alwaniamalini: Hehe.. kekadang diri sendiri pn suke masam muka gak. huhu.. tp two-faced? hmm...

To Azraie: Aik? lame xnmpk di blogosphere? mmm biasela... byk gile benda yg annoying to me lately. haha