Wednesday, August 18, 2010

Terbongkar sudah...

bismIllah...

Rasa cemas dan tertanya-tanya di kalangan rakan sekerja kini sudah terjawab. Kegembiraan atau kesedihan? Ataupun kemarahan? Hanya mereka yang tahu...

Tanggungjawab tetap perlu dilaksanakan. Walaupun terpaksa berjauhan dengan yang tersayang di waktu yang meriah, redha sahajalah..

Dengan ini, terbongkar sudah jadual waktu kerja pada hari raya nanti....

Aku dapat cuti pada hari raya pertama dan kedua sahaja.
Raya ketiga dah kena mula keja...
Sian kan... Ahad pun kena kerja.. :(
[PH=Public Holiday=Cuti daa]


Kesian kepada mereka yang perlu bekerja pada raya pertama.. huhu..

Alhamdulillah... aku okey jela ngan jadual ni. Sebabnya, aku sangat risau kalau aku kena kerja time raya. Naya oi... dahle first time nak beraya bersama suami dan keluarganya ni...

Berita tak berapa best adalah aku tak dapat balik beraya di Beruas, Perak. Huhu...

Mane nak membuatnye...

As for Mr CC a.k.a my husband, dia bercuti since 4hb September sampailah ke 11hb. So, raya ketiga pun dia kena kerja jugak. Bezanya dia dah cuti awal!!! Tak aci betul.

Sepatutnya dia kena berlayar and stay kat Langkawi selama sebulan lepas raya. Tapi tiba2 tadi gitau yang plan tu postpone... Hmmm....

Aku tak sabar nak pindah Lumut.

Eh, did I jot down here that Ipoh branch is not going to open?? hmmm tak ingat. Well, branch Ipoh tak jadi bukak. Sebaliknya nak bukak branch Lumut. Yee har!

Aku dah usya Marina Island masa balik hari tu... tempat tu pun masih dalam proses nak siap. Tak berapa siap lagi... Boss bajet dalam bulan Oktober aku leh la beroperasi di sana plak. I hope everything will turn out great!!

Anyway, lepas usya Marina Island (or shud I say the Jetty Complex?), aku ikut Mr CC singgah kapal dia jap... dia nak amik ape tah... lepak jela... lagipun aku taknah naik lagi kapal dia tu... So lepak2 le jap..


Please ignore the fat ass..
HAHA!


Kapal yang agak kecil berbanding kapal-kapal yang pernah ku lawati...
Bilelah leh masuk KD Jebat lagi...
Kenangan manis... cos melawat masa jadi budak KRS di SMKRS.


Serius seriau aku nak turun tangga ni...
Sebelum ni takde la takut, but since bawak budak ni.. risau je kang tergolek ke bawah.
Huhu


Suke benda alah navigator ni...
Klasik. :]



Bilik tempat melepak, tengok tv, makan bla bla bla...
Sempit tak macam Perantau... huhu



K lah, that's all for now.

p/s: Tengah gian nak tengok The Little Nyonya. Ni sume salah Mr CC. Dia kenalkan aku kat drama siri tu... dia save dalam laptop. And sepanjang kat umah last weekend, asyik tengok citer tu je... kan dah bengang cos tak sempat tengok abis! sebab tu aku tak suka tengok drama bersiri di TV.. eeee geram! geram! camne leh lupa bawak hard disk masa balik kampung aritu... :(

Salam.



alhamdulIllah...

6 comments:

Mr & Mrs Architect CuTe said...

the little nyonya! cerita faberet kita jugak....Memang best kan!
tak puas tengok kt tv ni...huhu.

Ryehanna said...

actually ana xpenah tau pn ttg citer tu cos jarang sangat tgk tv.

tapi balik kg aritu hubby dok layan The Little Nyonya... so nyebok jela... sekali tersangkut!

parah la plak bile xdpt tgk abis... huhu

deena awanis said...

tapi ship sekarang dah auto drive kan??navigator cuma pakai time emergency je..

Ryehanna said...

yelah kot...

hehe...

bkn tau sgt... mls amik port. :P

hana yoriee said...

hihi..perantau lagi luas ek..en tunang disitu?penah masuk kd kedah sajor..=)

Ryehanna said...

luas sikit la dr tan pusmah. tp yg paling besar of cos KD Jebat, Tuah, dsb...

penah masuk Perantau, Jebat, Sotong, Penyu, Tan Pusmah and ape tah lg satu... Mutiara ke ape.. lupe dah. hehe.. tu pn sbb dulu praktikal ngan kompeni yg wat piping kapal... :D