Tuesday, August 10, 2010

Usah dilayan sangat perasaan...

bismIllah...


Entry sebelum ni betulla bunyi orang tak bersyukur.

I am pregnant. Alhamdulillah... berapa ramai orang yang dah kahwin tapi belum lagi diberi peluang untuk ada baby? Syukur...

I have a job. Alhamdulillah... berapa ramai perempuan yang takde kerja dan susah nak membeli macam-macam benda yang diorang teringin? Kena mengharapkan pemberian mak ayah atau husband. Syukur aku ada pendapatan sendiri...

I have a sister who always there by my side. Yer... walaupun bukan suami, tapi ok la for the time being. Kalau tak, mau aku lagi depressed. Syukur kerana diberi seorang adik yang penyabar dan bertimbang-rasa...

I have a transport. Walaupun just a motorcycle kepunyaan suami, but at least I do have a transport untuk ke hulu ke hilir. Takdelah mengharap nak pinjam motor or kereta orang je kerjanya. Syukur alhamdulillah...

I am going through a normal pregnancy. Despite being sick, muntah-muntah dan asyik nak terkencing 24 jam, syukur aku merasai pengalaman mengandung. Setiap rasa sakit dan kurang selesa yang aku alami dikurniakan pahala kerana mengandungkan seorang anak. Untungnya menjadi ibu. Rugilah mereka yang tak merasa apa-apa ketika mengandung. Alhamdulillah...

I'm going back to Beruas this Friday.

Syukur alhamdulillah kerana dianugerahkan sseorang suami yang penyabar dan sentiasa menantikan kehadiranku di sisinya. Bila lama tak berjumpa barula menghargai setiap detik bersama.

Alhamdulillah kerana aku masih ada Mak yang sayang aku. And Opah yang excited bila tau aku pregnant. Yes, I have everything...

Jom layan lagu ni...





alhamdulIllah...

4 comments:

noor afzan said...

ryehanna..
sorry sebab lama dah tak ke sini.
tiba2 tergerak hati nak lawat awak.
rupanya dah pregnant eh, tahniah!

yup, awak amat bertuah sebenarnya.
sabar ye.

HoneY said...

tahniah ana....

dah pregnant.. weee.. untung ana.. dapat rezeki awal.. jaga elok2 masa 1st trimester ni. emosi pon kene kawal. alhamdulillah ana xkene morning sickness yg teruk. maybe tau ana dok jauh n hubby.
ana, yg selalu nak membuang tu, mase dah nak 3rd trimester. mase tu mmg asyik nak ke toilet je. kalo leh dok situ je la.

eh, dah g wat buku?

alfablue7 said...

beli kete.bhya nek moto

Ryehanna said...

To Noor Afzan: Thanks

To Honey: Tak teruk but still ada gak la morning sickness nyer.. bab yg membuang tu maybe yg hani maksudkan tu buang air besar kot? itu takde lg..

yg ana asyik nak membuang tu buang air kecil. asyik terkencing jeeeeee... it can start as early as six weeks pregnancy. and ana dah 7 minggu baru kena simptom nak terkencing je kejenya... 1 mlm 3,4 kali bangun tengah mlm utk kencing.. kdg2 lebih..

kencing, bukan berak.


To Alfablue7: BAK DUITTTTTTT!!