Saturday, August 21, 2010

Ngomelan seorang bakal ibu

bismIllah...


Kepala pusing. Memikirkan suami yang tak dapat dihubungi sejak 4, 5 hari yang lepas... Rasenya macam dah seminggu. But maybe less. Aku kan over. Rasenya baru hari Isnin dia berlayar (pelupa ya amat!). Dan sejak tu jugak tak dapat kontek cos suamiku di tengah laut sana... takde line tefon. Susah betul!

Yang buat lebih parah, maxis aku dah kena bar. Sebab tak bayar bil la ape lagi... Selalunya kalau jadi camni, terus call Mr CC. And dalam masa beberapa jam terus ok. Tapi sekarang?? Nak bayar camne... Mr CC takde! Dahle no akaun maxis pun tatau... semuanya Mr CC yang settlekan. Then, duit dalam maybank pun tak sampai RM50. Gile pokai dah ni... cepatla gaji... huhuhu... T___T

Kalau tak silap aku, Isnin ni dia akan berlabuh di Lumut semula.. Ni pun Mamito yang gitau. Aku siyes tak ingat bila dia masuk Lumut balik (pelupanya!). Ape punya bini daaaa.... :P

Tapi sindrom pelupa ni berkemungkinan besar sebab aku pregnant. Aku bace dari 'What to Expect when you're expecting' yang sindrom pelupa ni is to be expected. (banyaknye perkataan 'expect')

Seksanya bile phone kena bar... nasib baik la hp pink aku ada... and yang tu pakai celcom prepaid. Check punya check, ada la kredit dalam RM5 lagi... itu jela yang bertahan... huhuhu... Sedeyh nih.... :'(

Puasa?

Well... aku baru 4 hari puasa. Yang selebihnya tidak.

Alahan muntah-muntah bukan sahaja di waktu sebelum sahur, selepas sahur or waktu pagi, tapi juga di waktu tengah hari, petang dan malam. Membuatkan diriku lembik tidak bermaya... Haih... memang aku gagahkan juga (sebab pikir nanti tak larat nak ganti), tapi sesungguhnya body aku bukan tahan. Makan jela...

Cian baby... nak tak cukup makan...

K lah... nak tido. Belum kul 11 dah ngantok. Letih je manjang.... Tak sabar nak balik Perak Jumaat depan until 31 Ogos. Pre-raya holiday di Perak since nanti time raya tak dapat balik Beruas.

Malas la nak sewa kereta balik kali ni... Walaupun murah je kosnye, tapi... ahh... kena jimat duit!

That's all for now.

Salam.



alhamdulIllah...

6 comments:

cahayachenta said...

jg kndungan elok2 yer.. jgn buat keja berat2...

shee said...

i tak saba tggu baby u :D jaga diri baik baik yerr

deena awanis said...

jangan sedih2 yer..nanti mr CC dah berlabuh, of coz dia akan contact bini tercinta ni a.s.a.p..take care..

PutraRocker said...

baby3..ngeee

slm 12 ramadhan

Ryehanna said...

To Cahaya Chenta: Insya Allah... thanks..

To Shee: I lg la xsabar! hehehe...

To Deena Awanis: Tula.. sedang menunggu dan menunggu la ni...

To PutraRocker: Salam...

.Dila Yusof. said...

betul!betul!my sis pun time pregnant dulu mmy byk sgt lupa..then rambut pn byk gugur..but its ok..demi anak terchenta kn..hihihi