Sunday, August 8, 2010

Busy weekend

bismIllah...


Aku memang nak update blog.. tapi takde masa.

Last Friday was Yash's birthday. So aku belanja dia makan kat Pizza Hut and tengok wayang citer The Last Airbender di Pavilion.

There were four of us. Yash brought her friend and I brought Nini. It was fun and sangat mengenyangkan... nasib baik la si budak Yash ni boleh habiskan semua makanan. Bagus... tak rugi aku belanje... hehehe...

Happy Birthday, Yash!

The birthday girl downing some food...


Me and Nini.
Yeah I know I put on weight!
so what?



Dah kenyang. Nak abiskan aiskrim pun dah tak larat actually...


Then off we went to watch The Last Airbender!

It was awesome!

Kalau tengok 3D mesti lagi best.. tapi sebab kami kejar masa, memang dapat tengok yang biase jela...


Hari Sabtu aku kerja dari 8 pagi sampai 1.30 petang... but sampai kul 2.30 gak keje.. pastu punch card and wait for my cousin, Eti yang nak datang pickup aku untuk pergi umah Mak Yang. Yela, since weekend ni takde mende nak wat, suami pun tak datang, baik aku melawat Mak Yang. Mak Yang buatkan aku jeruk mempelam! hihi! best wohhhh...

Eti came after being lost for quite a bit in KL (sorry Eti!! aku xmo naik train cos aku takut xdapat seat... kang kalo dlm train for sure bergegar je... not good!) then we picked up Nini before going to Bandar Seri Putra Mahkota.

Malam tu asyik menyembang je la...biase la kalau ada Eti, macam-macam cerita ada... and the next day (today), Eti pergi melawat Opah tunang dia di hospital and then dia nak pergi shopping barang nak kahwin... Aku, Nini dan Kak Lin (anak Mak Yang) plak pergi merayap ke Alamanda untuk menonton wayang... Tengok wayang sesaje.. haha... aku belanje tengok wayang, Kak Lin belanja makan. :D

Makan dessert sebelum melangkah ke KFC untuk melantak lagi.


Penatnye hari ni... nasibaik minggu ni masuk kerja kul 9 setengah pagi... tapi abis pun 6.30 petang. Mmm macam kena berbuka kat ofis je sapenjang minggu ni... ape nak buat...

Update tentang kesihatan plak.

Now I'm 7 weeks pregnant. And sejak malam semalam, dah mula start simptom asyik nak buang air. From what I read, the growing uterus is pressing on my bladder now.. buatkan pundi air kencing dah tak cukup space untuk store urine. That's why orang pregnant asyik nak terkencing je kejenya... mmm i guess that's good then. It's growing... :)

The not so good thing is I still suffer from nose bleeds. Tapi tak banyak sangat dah. Tak meleleh. Tapi rase macam berhingus. Tapi bukan hingus. Semalam Kak Lin bagi aku pakai Kool Fever. Sejuk sangat la plak jadinya dahi aku. huhu

Lagi ape ek...

Semua orang asyik komen badan aku dah naik.

Guess what? I'm expecting!!

huh.

Aku agak risau tentang berpuasa ketika mengandung ni. Aku dah ganti puasa before aku tau aku pregnant... ok jela. But now, kalau makan lambat je (ari Sabtu lepas pukul 1 baru makan) mesti perut aku sakit and pedih sangat. Aku tak tau la sebab gastrik ke (sebab memang aku ada gastrik) atau sebab lapar sesangat-sangat. Camne nak puasa ni?

Huhu... takkan la tak puasa plak?

Mampos nak ganti. T____T

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan dan tanggungjawab...

That's all for now. Salam.


alhamdulIllah...

8 comments:

yashygsempoi said...

mak aku kata kalo orang ngndong tak puasa pun tak apa.. tapi kalo boleh puasa sila puasa.. tapi sila pikir2 beby dalam kandungan... hu3 weyh mekasih bebanyak belanja tau! susah2 je.. he3 yg tak best hp aku cicir dowh! dlm wayang ase nya.. ha3

Ryehanna said...

la biar betik! ptt la aku msg ko xbls...

ala siannye ko... abis, cmne? ko beli hp baru ke?

deena awanis said...

boleh je kalau nak cuba puasa, tapi kalau sampai nak pitam ke ape, berbuka jer laa..

take care yer..

~azalea~ said...

insyaAllah, m0ga DIA permudahkan semuanya..
take gud care eh.. =)

Puan nadxoxo said...

Ryehanna,

Boleh cuba puasa, tapi kalau masuk tghari dah stat tak larat digalakkan berbuka.

All the best :)

Ryehanna said...

To Deena Awanis: Thanks.. i will try to fast. tp kalo xlarat, mmg terpaksa makan le.. huhu

To Azalea: I will... thanks..

To Puan Nadxoxo: Ok. hopefully larat la... huhu

apiih said...

best giler bday yash,dpt mkn..hak3..

nads said...

dear,puasa as seorang bakal ibu lainrasenyer..tp,kalo dah xbleh puasa sila jangan paksa diri yer