Saturday, August 28, 2010

Rumah kami

bismIllah...


Semalam sampai Beruas dekat-dekat masa nak berbuka. Jalan jem giler... boring aku... nasib baik bukan aku yang drive.

Semalam juga aku dan Mr CC ke Nilai 3... sesaje nak jenjalan... and cos aku nak cari karpet + tikar buluh untuk our house. Orang kata jangan pergi time weekend, harga agak mahal... so kebetulan Jumaat cuti untuk negeri Perak dan aku jugak dah amik cuti, sempat la singgah ke Nilai 3...

Bought 2 carpets... tak jadi beli tikar buluh... tak jumpa yang berkenan pun. Lagipun aku tak larat nak merayap banyak-banyak kedai. Then, jumpa jam dinding yang sangat aku berkenan...


So beli la...
Yang ni version besar, ade lagi satu saiz kecik sikit..
Tapi alang-alang... beli besar terus.
Lepas tawar-menawar, jadi RM40.
Jadi la... :)

Selain daripada jam ni, kami beli 3 frame bunga-bunga untuk hias dinding. 3 bingkai RM50. Beli je la... Maleh dah nak cari tempat lain.



Lebih kurang camni la frame nyer...
Tak bergantung pun lagi... so gambar takde.


Now sedang bersantai-santai di rumah selepas penat menyapu. Menyapu je pun... tu pun aku letih bebeno... huhu...

Sapu dan mop lantai cos nak bentang karpet baru beli...

Yang ni saiz besar...
*sila abaikan keadaan sofa yang bersepah ye*


Yang ni saiz kecik. Untuk depan tv.
Isy isy isy... laki sape la yang keletihan sangat tu...


Tapi karpet-karpet yang aku beli ni bukan lah yang berkualiti tinggi. Takde sampai 2, 3 ratus sekeping pun. Koser aku... yang murah-murah udah. Nak wat alas je pun.. cos nanti kaki sejuk! :P

Karpet dah ada, hiasan dinding dah ada, jam dinding dah berlambak.. mmm... tapi yang takde lagi banyak. Mesin basuh, almari buku, kabinet dapur... etc.

Sakit mata betul tengok pemandangan di bawah sinki tu...
Kami plan nak wat berkabinet... tapi tunggu ada duit lebih. huhu...
Dapur ni pun akan berubah tempat kot... mmm tengok la camne...
Aku bab-bab nak mengubahsuai ni kurang arif sikit. :P



Banyak lagi yang takde tapi slow-slow la... Contohnya mesin basuh. Mmm, tunggu aku betul-betul duduk di Lumut ni baru nak beli. hehehe...

Lambatnye nak pindah Lumut!!

Salam sayang,


alhamdulIllah...

6 comments:

yashygsempoi said...

hoh! penat tuh perkara biasa untuk para ibu mengandung... he3 sila jgn buat kerja berat2 yeee! nanti beby ngamok haaaa... :P

Ryehanna said...

tak... aku menyapu je... hehehe

yonna said...

sofa sama dengan aku.cuma aku takdelah sepetak tu hehe.

luas gak wehh?senang anak nak lari2 nnt :D

Ryehanna said...

haha.. sofa tu mr cc yg beli.. :P
mmm luas la jugak... tu yang nampak lagi kosong je... and tu jgk sbb aku geram je nak membeli perabot tp duit yilek. huhu...

deena awanis said...

jangan buat keje banyak sangat tau mummy-to-be..

13may said...

umah bila nak cat? hehhe hehhe