Monday, April 18, 2011

Freaking tired

bismIllah...

Akhirnya Razin tidur... Lame gile nak tidurkan dia... Sebabnye, ini malam pertama dia tidur di Lumut. Tak biasa gamaknye... Dari pukul 6 petang tadi tak tidur sampai ke 11 malam baru dia tidur. Mencabar keimanan betul... huhu... Dahle dalam kereta tadi pun dia tak berapa nak lena... sian anakku... Travel jejauh...

Well, Jumaat lepas aku gerak balik Pahang... kampung hubby. Suamiku la yang tak sesabar sangat nak tunjuk anak dia kat kampung. So... walaupun aku ni masih dalam pantang, walaupun aku tahu Razin baru sebulan (kecik lagi nak travel jejauh) dahle tu carseat for baby pun tak mandang lagi... demimu suami, aku ikutkan jer...

Takde carseat, so dok dalam ring sling Mak je la eh Razin oi...
(I have yet to master the skill of babywearing... aritu pakai Moby wrap, arini ring sling plak... saje test cos baru beli... hehehe)


Tilam kekabu pun angkut jugak... hehe
Ni masa baru lepas tukar pampers Razin sementara hubby benti solat kat masjid...



Yela, dah excited sesangat nak balik. Tak sampai hati aku nak membangkang. But as I predicted, Razin meragam macam hape lagi time malam pertama tidur di kampung. Yela, sampai pun time Maghrib, mane taknye... huhu... Menangis je kerjanya... aku sampai sakit kepala and stress. Darah dah mendidih naik kepala cos anak tak nak diam/tidur and bapaknye plak lagi la tak tau nak pujuk. Aku jugakkkk yang kena handle. Dalam hati memang aku dok blame laki aku la cos gatai sangat nak balik kampung... kan anak meragam takmo tidur. Eiii... memang mencabar giler... Akhirnye, tengah malam baru tidur.

Aku stress and risau pun sama cos Razin baru pas kena cucuk kat klinik Khamis lepas... Risau la dia demam ke ape ke kan... Tapi nasibaik la tak (aku asyik dok check ngan thermometer btw). Syukur...

And pagi esoknye aku bantai bangun tidur kul 10 pagi. Lantak... Anak menantu Mak ni penat melayan anak kecik. HAHAHA.

Nasib baik malam kedua ok. Razin tidur awal and tak banyak ragam. Phewww...

Antara sebab utama hubby nak balik Pahang...
Which was: nak bagi Razin jumpa moyang dia (hubby's grandmother) sebelah Pahang...



Malam ni tidur Lumut, malam esok pun tidur Lumut.

Selasa ni baru balik Beruas since Selasa cuti (Perak je).

Aku ingat nak dok Lumut je seminggu sampai hubby sailing next week, tapi... susah plak tak bertungku bagai... hmmm...

Esok pas hubby balik kerja, ingat nak menyinggah ke Giant or Tesco or Manjaku... camne la agaknye kalau bawak baby kuar sekali? Nak guna Moby or ring sling? errr...

Sebabnye nak cari baby cot or playpen for Razin... balik kampung aritu dapat duit agihan sikit cos Tok Razin jual lembu 5 ekor (Tok Razin tokey lembu :P). So... kita anggap tu hadiah dari Tok untuk Razin... kita beli la barang Razin yer... hehehe... (Tok Razin cam tau-tau je Mak Ayah Razin dah bengkrap tengah-tengah bulan ni ek... kehkehkeh...

Well, masa untuk mengemas...

Time camni la baru aku dapat nak mengemas umah... Tadi Razin asyik nak bergayut jer...

p.s: Bile bace balik entry ni, macam ngan orang dah habis pantang punyer entry jer... padahal ada lagi lebih kurang 2 minggu camtu... dah siap dok Lumut berdua je ngan anak bile hubby keje...haishh... nak wat camne kan... demi SUAMI... (abang, sila consider yer...)


Salam...



alhamdulIllah...

4 comments:

Chybee said...

anak sulong mestilah husband smgt nk tayang kn. hehee...

rAtu saLju™ said...

klakar jg bace entry ko ni...nway,xpela..mesti dia smngt nak share happiness jd ayah ngn fam dia plak..heheh

bArdbOO said...

wow, ligatnya berjalan..kalo saya, mesti mak x bagi..huhu..

tp dh sebulan kan? so kira dah ok la tu kot..

Ryehanna said...

To CHybee: Hehehe.. tau xpe... so ikutkan jela... :P

To Ratu Salju: Entry ni ada makna ni... nak suh hubby hargai sikit pengorbanan aku. kehkehkeh

To Bardboo: Mak risau jugak... tapi dah hubby yang ajak kan, dia biar jela... :)