Friday, April 22, 2011

Company trip 2011...

bismIllah...


Kalau korang ikuti blog aku ni since aku bekerja di KL... mesti tahu yang aku ada pergi company trip ke Pulau Redang last year...

Leh usya sini, sini dan sini.

Tahun ni, ada trip jugak... tapi orang dalam confinement mane leh ikut... cuti plak tu kan? HUHU... Sedih aku...

Yang buatkan aku lega sikit cos diorang pergi ke negeri PERAK. kehkehkeh... :P

Tapi still... terasa seih jugak cos tak dapat ikut... Dahle lama gile tak jumpa kawan-kawan sekerja di KL.. serius aku rindu bangat sama mereka... Kat sana ramai staff, aku kat Marina Island just berdua je ngan Ganesh... Kalau aku ikut trip kali ni, dapat jumpa diorang...

And yang paling terkilan, aktiviti-aktiviti yang diorang buat. Benda yang aku memang takkan buat la kalau sendiri-sendiri... :(

Pagi tadi diorang akan ber'white river rafting' di Gopeng... Waaaa... Mesti best kan? I can only imagine! Keterujaan tu mesti macam masa aku nak pergi snorkeling di Pulau Redang dulu...


Teringinnye!! huhu
Gambar dicilok dari sini.

Ni nampak cambest...
Dulu pernah gak usya orang ber'white river rafting' masa di Sg Sedim (ke Ulu Sedim? lupe dah namanya) di Kedah... tapi cam tak best. Ahh.. kalau pergi ngan kawan-kawan sekepala, konfem best punye la kan? Well... orang dalam pantang cam aku ni gigit jari jela... >:(

Then, petang ni diorang akan ke Pulau Pangkor... Of cos la akan melawat branch Marina Island kan? Too bad I couldn't even be there. Kalau tak, leh jugak bersua muka walaupun sekejap... :(

Aktiviti kat Pangkor aku tak tau... Dok hotel mane pun tak tau... Sama ada Pangkor Laut Resort or Pangkor Island Beach Resort la kot? Itu jer yang kira antara paling mahal kan? (And hotel-hotel tu jugak yang foreigner customer kitorang selalu stay)

Dengar-dengar ada RAC Idol (RAC=Rent-A-Car as in Sime Darby Rent-a-car)? Ganesh akan nyanyi! wakakaka... sian budak tu kena buli... Yang wakil KL aku tak tau la sape... tapi dak Nurul tu eksaited beno bercerita. Jeles jeles...


Bab Pangkor ni tak jeles mane sangat la cos pulau ni sekangkang kera je dari ofis.
ekekeke... Kalau Pulau Sipadan ke, Manukan ke.. or Langkawi, memang aku terkilan gile!

TAPI... rugi jugak tak ikut cos kalau pergi sendiri kena kuar duit.
Trip ni company bayar weh!
Rugi... rugi...


Takpela... anggap jela takde rezeki nak join benda alah ni. Lagipun aku tak join cos baru pas beranak... bukan kena blacklist macam sesetengah orang tu... ;p

Dear colleagues,
Have fun k... I miss u guys so much! :')

Anyway, ISNIN ni merdeka!
(berapa kali nak ulang daaa... last entry pun tulis benda yang same -___-")

Tak sabar wehhhh...

Aku nak bedal aiskrim KFC puas-puas. =D



alhamdulIllah...

3 comments:

deena awanis said...

bila laa company i nak wat trip macam ni utk staff..=(

Rozami said...

best tempat keja ko. selalu jalan2 mcm tu... aku pun jeles

Marina tu aku dah sampai sekali. dekat dengan rumah abang n kakak ipar

Ryehanna said...

To Deena Awanis: Usulkan la masa meeting, Dina... hehehe... mane la tau.. ;)

To Rozami: Yes, kompeni ni best! walaupun kdg2 kerja stress and kena mrh dgn boss mcm hape, still enjoyable la dgn trip, increment, bonus.. :)