Friday, April 29, 2011

Takde tajuk

bismIllah...

Gambar petang tadi time nyibuk ikut Mak amik Nini kat pekan...
Saje bawak Razin sekali... :)



Sebenarnye tengah rindu kat roommate aku... Sailing since Selasa... Nasib baik Ahad ni balik.

Kalau ada depan mata, asyik geram jer cos suka bagi aku annoyed. Like seriously. Kita serius, dia main-main. Sabo jela...

Tapi kalau takde, borink la plak... hahaha...

Haihhh macam-macam...

Sejak ada baby ni, perasaan sayang tu makin bertambah... bagus le kan? Tapi dalam masa sekarang ni (belum sampai 100 hari lagi since bersalin), agak stress juga di situ. WAKAKAKA... tak paham udah

Esok pagi nak balik Lumut jap. Mak and Nini pun ikut... bukan ape, aku nak mengemas rumah. And nak pasang langsir baru. Hihi...

Lagipun Ahad ni abang iparku, Long (hubby's eldest brother nak datang) dengan keluarganya... Saje jenjalan ke Perak and nak tengok Razin.

Laki aku lak petang Ahad baru balik rumah... So agak cuak di situ cos kalau tinggal aku sorang-sorang ngan Razin, sempat ke nak masak, nak beli barang?? Mampoih... Hopefully esok kami ramai-ramai ke Lumut ni leh serang Tesco or Giant untuk beli barang... nak ngemas lagi... adehhh maleh betui...

Hubby kalau bab mengemas memang dia kureng... so memang takleh buat ape la... Masak ok. Mengemas no no... So toksah nak heran kalau lepas dia masak dapur bersepah. Takpela, you couldn't have everything in life kan? :P

Hmm.. amende la aku nak masak nanti ek? Lame giler dah tak masak ni... Dok umah Mak memang aku tak sentuh sudip/senduk pun. Ada anak kecik la katakan... hik hik... Lagipun bibik ramai :P

Tapi hubby dah suggest belanja dinner kat restoran Shabu Shabu di Seri Manjung... Steamboat+buffet style. Bayar sorang RM18.90 (kalo xsilap) and makan la ape nak makan... so, nice idea gak eh? Gaji pun baru dapat... hehehehe...

Oklah, kena rest cos esok nak menyental toilet di rumah... Toilet sampai tiga... Tumpo ler...

Salam...

p/s: Tengok tak siaran langsung Royal Wedding arini? I think Kate's dress was so gorgeous! ^__^


alhamdulIllah...

6 comments:

rAtu saLju™ said...

ish3....x payah la nyental dulu..
da sehat bebenor ke nih?

Ryehanna said...

udah la kot.. aku sental aje... huhuhu...

br hari ni ada masa nk online ;)

elanie*Q said...

hai ryehanna! :) eh, nanie nak tanya la, mana awak beli online cd grovia tu ye? mau beli yg itu juge~~

Ryehanna said...

hai nanie...

saya beli dari kasihkusayangku.com...
dari rm95, ada less so dpt around rm80.. tp ada kwn beli cd grovia dpt lg murah (RM76) tp lupe la plak ape web nyer...leh tny kat Pn Dina di arvanees.blogspot.com

btw, kalau beli kat kasihkusayangku tu, silala call or emel dl tny CD tu ada stok ke x (walaupn kat website tls 'In Stock') cos dah pernah terkena dah..dah byr siap lg... tp rupa2nya brg xde stok. jenuh nak menunggu.. 2 minggu pn xdpt2 lg.. bengang je.. huhu

Mr PenyuBiru said...

tak sampai 100 hari ko dah stress. Razin macam nak dpt adik awal jer. hahaha..

Ryehanna said...

hoi hoi.. agak-agak laa...

insya Allah, kalau boleh nak jarak 2,3 thn... tp kalau dah rezeki, terima jela.. hehehe