Thursday, January 13, 2011

Routine checkup week 30

bismIllah...



Patutnye pergi klinik last Tuesday, tapi sebab pagi tu dok sakit perut and asyik ulang-alik ke toilet, so tak dapat pergi. Nak pergi lepas lunch pun (kul 2 pm) takleh cos ada kereta kena deliver kat customer di Lumut kul 3.

Maka, semalam aku ke klinik untuk pemeriksaan rutin ibu mengandung...

Berat: 79.6 kg (woot!)

Naik 1.8 kilos since the last checkup which was on the 29th Dec 2010.

Yang aku geram tu, diorang tak kabo lak kata kena cucuk tetanus untuk next checkup... Aku pergi klinik pakai blaus putih yang agak susah nak di'sinting' untuk bagi ruang kepada nurse cucuk lengan aku...

Jenuh gak ar dok tarik lengan blaus... and then, sebab susah nak letak kapas kat bekas kena cucuk, aku biar jela camtu...

Sekali kau... abis blaus kena darah kat bahagian lengan. Cisss...

huhuhuhu... :(


And oh... btw, aku dah leh start catat pergerakan baby dalam masa sehari...

Arini baru aku start catat.

Hmm.. as of now, (3.30 ptg) aku rasa macam dah cukup 10 pergerakan yang aku rasa.
Tapi takpela... tunggu le lagi sampai time balik kerja...
Then terus tick kat kotak no.10.
Settle.

Hopefully aku rajin dan tak lupa untuk buat catatan ni.
Kena buat sampai nak beranak... :)




Aku datang time orang checkup untuk baby/kanak-kanak.
Tu la gedik tak datang time yang betul-betul untuk ibu mengandung...
Nak wat camne, kekadang takleh nak tinggalkan kerja... huhu...

Saje tempek pic di atas cos sangat comel ok baby-baby dalam stroller tu!
Sepasang kembar. How lucky, aite?
Comel gile lak tu... geram aku tengok. huhu...


K lah... that's all for now.
Salam...

alhamdulIllah...

2 comments:

bardboo said...

bestny org tu dpt anak kembar...tp baby yg kene duk bhgn blkg tu kesian la...x nmpk org..hehe..

Jom Lawat Blog Bardboo

Ryehanna said...

mmg best... sepasang lak tu! hihihi