Wednesday, January 5, 2011

Wall sticker

bismIllah...


Inilah akibatnya kalau dah bosan sampai bila online pun dah tak tau nak watpe...
Aku pun tak tahu kenapa tetiba aku leh search 'wall sticker' dan 'ter'beli wall sticker secara online.

Memang rumah aku kosong je... so sebab tu la gatal tangan nak menambah-nambah hiasan. Tapi aku bukanlah seorang yang berani dan tekad dalam bab menghias... Dalam kepala otak asyik risau kalau rumah nampak macam overdose or sarat (I'm a simple person really!). So I start with something simple...

A wall sticker to decorate the wall near the stairs.

Just wanna share with you, I bought 2 wall stickers from Irkoreadeco online. Hari ni bayar, lusa dah dapat (insya Allah). I got mine yesterday btw.

Aku beli design 'Poppies Flower' ni cos I love the bright red. Dinding kat tangga tu warna putih, so naik la serinya...


Ini aku beli saje-saje.
Tak tau lagi nak lekat kat mane... cos warna bunganya pudar je..

(gatal nak beli jugak)




So, semalam aku dah dapat benda alah ni...

This was what they looked like.
Digulung dalam bekas silinder macam bekas bulu tangkis badminton tu.
Ade sepeket gula-gula disertakan sekali! haha


Memang dah target bunga poppi ni nak letak kat dinding tangga...
Ok la kot...

So, malam tadi, proses menampal dimulakan...
tapi takdela snap gambar cos takde sape nak tolong snap.
Husbandku pun kena tolong menampal gak. hehe..

Kena pandai-pandai adjust sendiri cos batang ada 14, bunga ada 11 kuntum.
So, blasah jela mane yang korang nak bagi bersilang, mane yang korang nak bagi satu batang, satu bunga... errr...


The result:


Siap sudey... simple jer...


Dari jauh...

So what do you guys think?

Aku rasa macam dah ok dah.
Tapi semalam aku baru order lagi 2 set bunga poppi yang sama untuk penuhkan dinding tu.
So that takdela bunga tu kat situ serumpun kecik je.

Nak susun macam kat bawah ni...
Tapi akan susun menaik la... cos ada tangga kan... heheh...

Oh well!

Can't wait for the my orders to arrive!

Seronok plak nak menampal-nampal... haha

Tapi yang lagi satu bunga tu (pink) masih takde idea nak letak mane...

Hmmmm....

Aku takkan letak kat ruang tamu cos bahagian tu takleh ditampal-tampal.
At least not yet. Cos nanti bila dah pasang Astro, nak ubah kedudukan tv.
So set sofa pun bakal berubah tempat.
Tempat tengok tv sekarang pun akan diubah menjadi dining room.
So... no. No 'tampal-tampal' kat bawah...

That leaves the rooms upstairs then. :)

Well, that's all for now.

Nantikan sambungan seterusnya...

Salam.

alhamdulIllah...

15 comments:

saya_arief said...

cantik nye..
;D

::alwaniamalini:: said...

hehe nice nice..

yashygsempoi said...

nampak cantuk la.. teror ko nak hiashias nie.. simple pun aku tgk mcm cantik dah tu.. huhuhu

Ryehanna said...

To Saya_Arief, Alwaniamalini and Yash: Thanks! nice eh? aku rase cam ok la... walaupun simple je bendanya, at least dinding aku berhias la sikit... xdela kosong je... heeee... :D

Anonymous said...

cantikk!!
eh, mende tu kalau dah tampal, boleh bukak balik x??
berkenan, tapi aku ni dok umah sewa.kang marah pulak tuan rumah kalau di tampal x ley nak bukak..

-deena-

Ryehanna said...

ermmm boleh je nk tanggal blk.. tp nnt xcantik la dinding tu cos takut cat dinding tercabut sekali... smlm masa tampal, mmg cat tak tercabut ... tp tu sbb tampal sekejap... kalo dh lame2 xtau la...

Mr PenyuBiru said...

kalu background putih,letak apa pun cantik. tapi ade sesetengah wall sticker tak tahan lama.lepas 2,3 bulan mula lah tanggal.kalu ade anak kecik cam Qariena tu lg aa.2,3 hari dah tanggal.hehe

Tyra said...

cantik!!!
kalau penuh kt tangga tu mesti lg naik seri. =)

baru je bukak website Irkoreadeco, banyaknye design yg lawa2... rse nk jugak... sebb ni br nk pindah kuarters. hehe..

semy said...

idea best..cam duduk dalam taman..

Ryehanna said...

To Mr Penyubiru: aku bace gak ada sesetengah sticker xtahan lama.. tp dr testimonial, mcm ok gak la wall sticker yg dbeli ni cos diimport dari korea. bukan made in china. yg made in china tu kurang berkualiti...

haaa kalau ada anak kecik, memang aku rase benda ni xtahan lama.. that's y letak kat tangga and bukan di ruang tamu.. kang baby merangkak2 sambil tgn dok cabut2, naya je... :P


To Tyra: Nice kan? berseri sikit.. hehe...
and yes, byk lg design yang lawa-lawa.. aku ada gak order yang design sangkar burung... comel sgt! heeee...


To Semy:Tau xper... xdapek nak duduk dalam taman bunga yang real, dapat yang cmni pn jadilaaaaa... haha

IRKoreadeco said...

Terima kasih untuk menbeli kita punnya sticker, sebenarnya ini produck boleh tahan 2 hinggal 3 tahun selepas tampah. Dan semua ini produck inport dari korea.Kalau nak tangok banyak jenis boleh melayan kita punnya website.www.irkoreadeco.com. tq

Ryehanna said...

thanks for ur comment! :)

Annaster said...

cantik.. like the idea of susun menaik kat tangga...
can't wait to see the next..

nads said...

hye dear...cantikkan?? akak pun suka design nih...aka dah tampal mase nak raya aritu...gambar ade kat fb akak...hehe

Ryehanna said...

To Annaster: Thanks.. tengah nak update wall sticker part 2. hehe

To Nads: Tau! sbnrnya ana first tgk kat blog akak la.. yang akak update deco rumah tu.. perasan gak ada wall sticker ni.. hehehe... mmg nice. at least, dinding xkosong sgt... :P