Thursday, January 6, 2011

3D/4D scan at 29th weeks pregnancy

bismIllah...


Remember I wrote that I fell on my back last Sunday?

Well... My mom was worried. She insisted that I check with doc about my baby...

Remember I wrote about my hubby discouraging me to do 4D scan?

Hmmm... dah alang-alang nak pergi jumpa doctor... so aku decide untuk 4D scan sekali...

Hubby was skeptical at first, tapi dia ikutkan je la... Rabu lepas kami buat appointment ngan Dr. Tan di Sri Manjung Specialist Centre untuk 4D scan kul 2pm hari ni.

Mulanya ingat nak pergi Sejati (cos aritu scan kat situ kan), tapi bila aku call dan tanya harga, well... diorang caj RM200 for 4D scan. Bila tanya kat SMSC, RM100 je... so, pergi SMSC jela. Tapi hubby tak teman... Mamito yang teman... Hubby taknak la kerap sangat mintak kuar teman aku... lagipun dia tengah wat maintenance kapal... ape kes kalo MEO asyik MIA je kan... huhuhu...

Anywayyy... susah gile nak snap muka babyku. Sangat pemalu ok. Asyik tutup muka ngan tangan je...

Ni aku sempat upload 2 gambar untuk catatan di blog ni. Selebihnya... mmm tengok la... kalau rajin aku upload lagi... banyak gambar lain and video-video semua dalam cd... malas nak upload cos intenet slow...

Mostly baby aku suka posisi begini. Tutup muka sokmo.
Dia nak bagi orang tengok tangan dia je...


Akhirnya after quite some time, baru la dapat nak snap gambar muka dia...

Ololo... mashamnye muke... =p

My mom said, "Memang muka baby boy"
(xtau la camne beliau tengok)

Susah woo... anak teruna sunti aku ni pemalu... hik hik

Ape-ape pun, alhamdulillah baby sihat.
Kadar pertumbuhan yang baik dan normal.
Berat dah cecah 1.3 kg pada usia 29 minggu(7 bulan lebih).
Ok la tu....

Mak aku kata baby ku chubby.. chubby ke?
Yang penting aku dah terover chubby...
Berat badanku dah almost 80kg!! (tapi tadi timbang berat lepas aku makan nasik sepinggan berlaukkan bawal masak merah dan rendang cendawan tapau dari Rojak Manjung serta 3/4 rojak manjung RM5 yang ku tapau juga...)<---beria betul aku menjelaskan

Dah makan nasik, makan rojak lagi... O__o

(Ate....dah memang jenis kuat melantak... mane nak membuatnye... kehkehkeh)


K lah, till next time...

Arini package wall sticker yang ku order dah sampai.
Malam ni proses menampal-nampal lagi la nampaknye... lalala...


Salam sayang,

alhamdulIllah...

9 comments:

Fatehah A. said...

huhu aku plak yg teruja nk tgk baby yg di scan. doakan ko selamat deliver baby boy ni.huhu

Ryehanna said...

thanks fatehah... lg beberapa minggu je lg dah leh ada baby untuk dipeluk... excited tu excited... tapi risau pn yer jgk. doakan semuanya selamat ye..huhu...

::alwaniamalini:: said...

alala masyam sungguh die ehehe.. malu kot..
alhamdulillah baby sihat kan :)

Ryehanna said...

tu la... masam je... hahaha...
tp mmg ssh btl nk amik gmbr baby... asyik bergerak2, berpusing2...

alhamdulillah baby sihat... :)

deena awanis said...

alhamdulillah baby sihat..
mama baby take care tau..
baby besar sangat takut nanti kena ceaser pulak..

Ryehanna said...

thanks..i will... hopefully xde la kena operate2 ni..huhu

yashygsempoi said...

weeeee! beby boy pemalu? ahaks! maknya tak tau malu... hahahahha mcm mana tu? :P

Ryehanna said...

nak wat cmne weh.. ssh beno nk ngambik gmbr muka dia...
eh.. sape kata aku xtau malu.. aku ni pemalu tau! :P

✿ pink velvet ✿ said...

baru plan nak pegi buat kat sejati gaq.. x jadilah, mahal nau, hehe~