Sunday, January 16, 2011

Update hari Ahad

bismIllah...


Aku baru ingat nak balik Beruas weekend ni tapi tak dapat.

Patutnye kerja hari Sabtu sampai 2 petang je, then leh balik... Tapi sebab nak kena standby customer return kereta pada waktu petang, so takleh la aku nak merayap jauh-jauh... Tak dapat balik Beruas. Lepak umah je...

Hari ni Ahad. Memang patutnye off. Tapi sebab petang karang nak deliver kereta kat customer di Lumut, so aku maleh la nak balik Beruas. Ermmmm...

Pagi ni breakfast nasi lemak dengan sambal sotong yang hubby masak malam tadi. Sedapp oh... kenyang... takyah makan tengah hari dah. ahaks... Mmm memang betulla kalau askar ni diorg memang pandai masak gamaknye... :P

Ingatkan hari Ahad ni nak kemas-kemas rumah. Dah 2,3 minggu tak vacuum umah... Tapi, hubby kena pergi kapal. Baru je dia gerak masuk base.. tengok maintenance... ade jugak ajak aku ikut dia ke kapal... tapi tak sior ler teman... tak minat. Sebab tu la tak abis belajo engineering pun... hahahaha...

Haihhh... borink. So aku pun update blog ler... hihi...

Balik dari kapal kang dia nak tolong kawan dia cuci rumah plak. His friend, Danial baru dapat kunci rumah untuk rumah yang baru dibeli. Dekat je ngan umah kitorang. So Danial nak pinjam mop, hos, baldi etc untuk cuci umah. So aku suh la hubby pergi tolong Danial cuci umah arini... sian lak... (walaupun dulu masa hubby masuk umah dia takde sape tolong dia cuci umah pun... huhu)

Jom usya perumahan baru siap ni...


It's a single storey house with 3 bedrooms and 2 bathrooms.

Dekat ngan bukit...


Dekat jugak la dengan apartmen Bukit Permata...


Corner lot.
Best tol... umah kitorang takde tanah pun. huhu

Setakat ni aku ada pokok kucai dalam pasu yang diletak di belakang umah.
Itu pun mak bagi... senang nak buat cucur kucai. haha

Nak wat camne, tanah takde... kena bercucuk-tanam dalam pasu jela...

Hubby siap dah nasihat Danial untuk tanam pokok mangga kat umah dia.
(sebab kitorang tak dapek nak tanam!)


Bahagian dalam.
Ni bahagian living room.


Ni bahagian dining room and kitchen.
Tengah bincang tentang nak letak partition to separate dining section and the kitchen.


At the back of the house.
Bertentang ngan belakang bangunan kedai yang menghadap main road...

Gambar bilik-bilik dalam rumah ni takde cos gelap...
Pergi melawat umah ni pun time dah senja.
So maleh ar nak snap gambar dalam bilik.


Nanti bila Danial nak letak grill umah, kitorang nak tumpang sekali...
Kot-kot la dapat murah sikit kan cos orang yang pasang grill tu orang kampung dia di Lekir.

Hehehe...

Mmm k lah...

Nak sambung window shopping secara online.

Anyway, I have received some cloth diapers that I ordered online last Friday.
Then aku ada order lagi cloth diaper brand lain...
Esok sampai kot sebab semalam diorang pos.
Sempat call aku lagi gitau design yang aku nak takde stok.
So diorang tanya aku nak design mane... huhu

Ape-ape pun, tunggu the 2nd order sampai.

Nanti aku update camne rupa cloth diaper yang aku beli.

Until then, assalamualaikum!



alhamdulIllah...

3 comments:

deena awanis said...

ana, dina beli spectra 3 rm338 from enjoybreastfeed.com. paling murah laa tu dpt cari.sekali ngan extra breastshield for double pumping..masa tu ada promotion.cuba laa tengok kot2 ada lagi promo tu..=)

sorry komen x berkait ngan entry.hihi..

Ryehanna said...

xpe2... xberkait pn xpe asalkan dpt jawapan... hehehe...

thanks deena... br nk pg usya

akhangga said...

nice blog
salam