Monday, January 3, 2011

Entry pertama di tahun 2011

bismIllah...


Tak update blog cos mood nak ngupdate tu takde. Mood nak ngupdate tu takde sebab hati tak happy. Hati tak happy plak sebab last 31st Dec adalah the first time I had a row with my husband! Setelah (berapa bulan aku kahwin ek...) hampir 7 bulan kahwin, itu la first time ada gaduh sikit. Benda bangang je pun... tapi biase la aku ni... hormon terlebih, so emo melampau la... dapat lak laki yang tak reti pujuk. Haaa merajuk la ko sorang-sorang. huhu...

Tapi dah ok dah la... sebab, memang benda kecik je pun. Gedik je lebih... huahuahua... (rasa macam kelakar je bila ingat balik... punyerla beria dok mengobak*!)

Anyway, takde sambut New Year pun tahun ni. Sambut New Year dengan menangis atas katil sementara hubby pergi majlis akhir tahun kat dalam base tanpa ditemani isteri kerana isterinya merajuk dan geram... Dahle memang tak suka majlis-majlis camtu then husband lak terlepas cakap yang buat aku terasa... (sebab benda ni la gaduhnye! wakaka...)

Ape-ape pun, by 1st January dah ok.

Well... macam tak sangka cepat betul masa berlalu. Azam tahun baru? Ntah la... aku sendiri tak pasti. Nak lebih baik dari sebelum ni je la rasenya...

Azam tahun 2010 alhamdulillah tercapai.

Kahwin, pregnant and dapat tukar kerja ke Perak. Syukur...

Azam 2011 ni maybe lebih kepada menjaga family, menambah-baik rumah dan memantapkan bisnes kompeni. Ya, kena la buktikan yang branch baru ni boleh kaut untung... Kalau tak malu laaaa... huhu... hopefully tercapai.

Selain tu, aku berharap dengan sangat supaya diri ni lebih baik lagi... moga-moga lebih dekat pada Allah dan hati ni tenang selalu. Banyak sangat dosa yang aku dah buat... :'(

Ya Allah, berikanlah rahmat dan petunjuk kepada kami...

Aku harap baby aku sentiasa sihat... semalam aku jatuh terlentang sebab lantai licin di dapur. Mak, Nini dan Diyana pun ada masa tu... rasanya takde ape-ape... hopefully takde ape-ape la! risau gak kan... tapi bila digoogle-google, rasenya tak perlu risau. Takde sakit perut (cos I fell on my back), takde bleeding and baby still bergerak macam biasa. huhu

Since dah masuk 7 bulan pregnant ni, aku noticed yang aku dah mula ada rasa cramp kat kaki bila baru bangun tidur... Mujur hubby akan cepat terjaga bila kaki aku cramp (cos aku ber'adoi2' je). He'll pinched on my toe and buat ape tah lagi bagi cramp tu hilang... :)

Sakit pinggang hanya terasa bila aku berdiri/berjalan lama (selalunya bile window shopping)

Plan nak buat kenduri doa selamat time raya cina nanti... mulanya nak buat last weekend, tapi since semua orang sibuk ngan kenduri kahwin Eti di sebelah Perak plak, so... postpone la...

Hujung bulan ni jugak nak ke KL untuk teman hubby uruskan pengeluaran duit tabung dia untuk menambah-baik rumah. Hopefully semuanya berjalan lancar...

Kami still takde beli sangat barang baby... ade beli baju sikit. Tu je baru... takpela... tunggu gaji bulan ni la... uhuk uhuk...


p/s: Perlu beli ke playpen?


K lah... till next time.


*mengobak = menangis, teriak


Salam...


alhamdulIllah...

3 comments:

eNaSaN said...

salam, eppy new Year...


semOga tahun 2011 penuh dengan keceriaaN... :D

Ryehanna said...

thanks! i hope so too! ^__^

::alwaniamalini:: said...

hehe gaduh2 tula yg menguatkan lagi kasih sayang tul x? agaknye navy ni sama la, x reti pujuk ahaha.. my bf juga begitu, haih..merajukle kita sorang2..

anyway, happy new yr! smoga tercapai segala azam :)