Monday, May 9, 2011

Busy oi

bismIllah...


Sape kata jadi surirumah tak busy? Busy weh... especially kalau beranak kecik. Ini baru sorang... Kalau lebih dari sorang, entah macam mana la aku...

Tapi busy-busy pun, sangat seronok!! Kalaulah hubby leh bagi gaji kat aku paling koman RM1.5K sebulan, memang aku berenti keje...

Anyway, Khamis ni kena bawak Razin pergi KKIA Sitiawan untuk cucuk 2 bulan. Kebanyakan blog yang ku bace, bila baby cucuk 2 bulan je mesti demam. Huuu... siannye baby... Mintak-mintak dipermudahkan bila Razin dicucuk nanti...

Isnin minggu depan aku dah nak start kerja! Waaa... sian Razin... tak dapek la meneruskan rutin seharian ngan aku lagi... akan dihandle oleh Diyana la pula... Hmm... Aku ni dahla Sabtu pun kerja. Alahai...

Cuti nak abis ni macam-macam benda dalam kepala otak aku. Semuanya yang menghabiskan duit. HAHAHA...

1. Bila nak ke KL? Bagi Razin jumpa auntie2 di KL branch? Then aku nak jugak ke rumah Mak Yang... nak jumpa Mak Yang yang baru operate bahu... jumpa Kak Lin... Abah...

2. Bila aku nak jalan-jalan? Cuti nak abis dah ni!! haha... weekend 14,15hb ni je last... tapi nak ke mana bawak baby ni? aku ni tak gemar la berjalan bawak baby yang belum 6 bulan... :(

3. Nak beli stroller... tapi nak beli yang branded... mahal ler... Banyak duit ko! gediks... sebab tu sampai sekarang tak beli-beli lagi cos takde bajet! haha... takpe, kita babywearing dulu... ngeh ngeh ngeh... orang kalau dah ber'baby wearing', takdenya pakai stroller dah, tapi ko nak juga, Ana??? Dush!!

4. Rasa nak jugak bawak Razin jumpa Tok dia (my father)... tapi.... bila? mmm... entah la... :|

5. More cloth diapers?? NO!! Puasa oi... puasa! CD GroVia yang beli group buy dari US tengah on the way tu... Yahooooooo! 1 AI2 dan 2 AIO! Tak sabar nak bagi Razin pakai...

6. Bila leh beli toys for babies ek... gile tengok online shops yang jual mainan untuk baby... tapi aku tak beli satu toy pun lagi... rilek-rilek dulu...

7. Baru je tulis nama untuk group buy Rockin' Green Soap.. duit lagi tu... tapi since banyak review kata detergen tu sangat elok untuk cuci cloth diapers, so... beli jela. I'm going to save it (cos mahal) untuk stripwash sahaja. Harga detergen tu tak mahal... yang mahalnye shipping cost. Napela takde kawan kat US yang nak balik M'sia ke.. leh pesan... :P

8. Gaji bulan 5 ni (gaji aku, not hubby's) dah dibajet untuk beli carseat for Razin... senang ar kalau aku nak lari ke Beruas bawak baby time hubby duty or sailing. hehe...

9. Oh yer... aku baru je order online breastpump manual jenama Unimom yang berharga RM83... saje gedik nak manual plak cos Spectra 3 aku tu elektrik. Takleh pakai bateri... so kalau aku kuar ke... leh la pam jugak... nak beli Medela Free Style takde bajet (mahal dowh!). Lagi satu, aku beli manual pump cos kalau guna Spectra 3 tu aku rasa breast tak betul-betul kosong. Aku lak tak reti nak guna kaedah marmet/guna tangan. Abis basah kuyup nanti... hehehe... that's why la beli pam tu... murah je pun... :P

ermmm...

cukup-cukup la 9 je points.

Nanti aku update lagi bila free...

Aku akhiri entry ni dengan video Razin yang dirakam petang tadi... enjoy....



Salam...


alhamdulIllah...

7 comments:

deena awanis said...

ana, banyak nyer beli grovia..hamboi2..hahahha..toys x yah beli banyak2 sgt..amek syarat jer..from my experience, kita yang kecewa sbb beli toys banyak2..baby lg suka main mende2 yang bukan dari kategori mainan..like remote control, sepit baju, hanger etc..

Ryehanna said...

grovia tu sbb ada grup buy..murahla..n then teringin nk pakai AIO... hihi..

mm so xpyh la beli toys sgt eh? :P

pilotHans said...

congrats....dr xkawen, smpi kawen smpi daa ade baby daa i ngk ur blog..huhu....happy2..

rAtu saLju™ said...

ana...slmat hari mak ea..lupa plak aku nak wish kat ko...maklum la bz..lalalala

Ryehanna said...

To PilotHans: Thanks byk2 cos sudi bace blog ni... hehe

To Ratu Salju: Hehehe.. busy ler sgt... xpe, laki aku pn lmbt wish.. thanks!

SyaFia said...

eh, last time i follow blog ni xkawen lg..sekarang da ade anak da..hehe..Razin sgt cute okay! congrats and have a good life ^_^

Ryehanna said...

hehehe... thanks SyaFIa... tuan blog dh meningkat dewasa... ate nyer kalo dah sampai seru, kahwen le teman... hihihihi