Saturday, May 28, 2011

From KIM #1

bismIllah...

"Teringat masa anak sy kat XXX dulu, ada sorang baby yg dibuang maknye, diletak di sana sebelum JKM amik. Tembam betul baby tu. Rupanya dia disusukan oleh sorang nurse kat situ. Terharu rasanya, akak nurse tu tak berkira anak siapa yg diberi susunya, kerana susu ibu adalah keperluan setiap bayi. Kalo org lain mungkin tak sanggup, entah anak sape la tu kan.
Bertuah baby tu. Mak dia taknak dia pun, masih berpeluang nikmati susu ibu."

Mommy A


Komen:

"alhamdulillah... sedihnya... skang die da ada ibu, walaupun ibu susuan..." Mommy B

"terharu........" Mommy C

"Alhamdulillah..kalo sy duk tempat nurse 2 maybe wt cm 2 gak..bby 2 xbdosa.." Mommy C
"baik betul hati nurse tu..tp dlm masa yg sama, apabila kita dh nyusukan baby itu, kita kena sentiasa "ingt" la yg baby itu adalah anak susuan kita...manalah tahu, dah besar nnti, ditakdirkan baby susuan kita nk kahwin dgn anak kita (padahal mereka tidak mengetahu perkara sebenar yg mereka merupakan adik beradik susuan), maka masalah lain akan timbul...." Mommy D

"mungkin nurse tu dah ambil kira benda2 gitu. kalo duk susah2 nk fikir2 lagi, bila time nk susukan baby tu?" Mommy E

"alhamdulillah...murah kn rezeki nurse tu ya Allah..dan buka kn lah hati yg lain2,agar berpeluang sedekahkn susu utk anak2 yg teraniaya ..." Mommy F

"susu ibu penyelamat ketika bencana,betul kan? bencana lah bila sorang baby ditinggal ibunya, sudahlah dia tanpa sentuhan kasih sayang, kalo diberi pulak susu formula, langsung tak dapat 'sentuhan' sorang ibu. sekurang2nya susu ibu memberi dia 'sentuhan' keibuan walaupun bukan ibunya sendiri :)" Mommy G



Aku?

Tanpa sedar air mata mengalir...



alhamdulIllah...

0 comments: