Friday, May 27, 2011

Cooler bag

bismIllah...


Since dah bekerja, aku bawak cooler bag everyday bila pergi kerja. Gunanya adalah untuk simpan botol susu yang berisi susu ibu yang telah dipam semasa di tempat kerja.

My cooler bag adalah dari jenama Autumnz. Ni paling murah yang aku sempat survey dulu...

Beli kat One Baby World dengan harga RM44.72.
Harga before diskaun adalah RM55.90

Tapi sila la beli time offer cos macam tak berbaloi nak beli sampai RM55.90 cos beg nyer kecik je...


Dalam gambar tunjuk leh muat banyak botol kan...
8 botol... hmm.... kalau yang 2 oz punyer botol mungkin la kot...

Cos hakikatnye, bila dah masuk ice packs, jadi sempit tau!

Ni bila letak 2 botol...
Aku rase leh muat dalam 4 botol je kot beg ni...
4 botol untuk kapasiti 4-5 oz...

Lebih dari tu maybe muat jugak kalau sumbat...
Susah nak zip bag jela kot?
And maybe botol kurang sejuk...
Tahla.. but I don't really mind...
Sebabnye, memang aku selalu letak 2 botol jer cos setiap kali kuar ofis, aku singgah umah hantar susu masuk peti ais. hehehe....


Ada 2 compartments...


Sebelah letak susu, sebelah lagi aku letak pam manual aku.
Kalau yang jenis tinggal pam kat ofis, lagi bagus la cos leh letak botol susu kat tempat aku letak pam ni. Cuma kena beli extra ice packs la...




Ice packs pun aku beli jenama Autumnz jugak..harga RM18.40 untuk 3 ice packs.
Beli kat One Baby World jugak. Tapi sekarang dah takde promosi RM18.40 tu...
Now, One Baby World jual ice packs dia dalam harga RM20.70!

Ok jugak ice packs ni. Tahan selama 13 jam setakat aku test (kat website tulis 'tahan 14 jam').
Selepas 13 jam, beg dan susu masih sejuk.
Ice dia dah cair (of cos la, dah 13 jam kan?) tapi MASIH ada yang ketul-keras keras...
So, sangat puas hati.
:)



Ni gambar penaik semangat.
Saje nak upload jugak.
HEHEHEHE...
Sesi pam pertama pagi tadi lepas masuk ofis and Ganesh tak masuk ofis lagi.
Sempat pam and dapat macam hasil di atas.
2 botol!!!!
First time ok!
ALHAMDULILLAH...
gembira sangat.
Razin still minum susu ibu je hari ni.
Tak campur-campur lagi.
Esok Sabtu, then Ahad. cuti...
so leh try buat stok lagi.

^____^

By the way, I love my new manual pump!
Best ler pulak... jadi maleh nak pakai Spectra 3 dah.
Yang tak best manual pam ni ialah silicone massager dia.
Kalau pakai, susu masuk kat bawah tu cos dia longgar.
Ironi sungguh! aku beli sebab nak silicone massager tu, alih-alih memang aku tak pakai!
Lagi satu yang tak best, tangan lenguh sikit. heheheh


p/s: Jenuh dok ingat ape aku makan malam semalam sampai dapat susu banyak camtu? (sebab 2nd session dapat 1 oz je!) Siang makan sandwich telur 2 keping dan pisang goreng 1 plastik je. Malam lak makan ikan goreng dan sup sayur (sawi) yang hubby masak. Berkat makanan hubby masak?? Tapi selalu je makan ape hubby masak... hasil biasa-biasa je... hmmm... pisang goreng milk booster kah? :P




alhamdulIllah...

2 comments:

aizamia3 said...

psstt: tadi cari pasal cite ni kat en. google.. ok.. ai dapat sikit info.. boleh guna untuk dak Nuha.. ;)

t.q for ur entry ni.. ;)

Mama Panda said...

You're welcome! :)