Monday, December 13, 2010

Of noise, baby and books.

bismIllah...


Aku tengah elok-elok layan buku cerita... then diganggu oleh bunyi gerudi dari lot sebelah, belakang dan atas. Dah la ofis aku ni kosong je... melantun-lantun bunyi...

Sakit kepala aku!



Tak ke rasa macam nak bakar je bangunan???

Bising gile.... serabut!! Bodooooooo...

Terus mati mood aku nak bace novel Sidney Sheldon yang aku dah beli lame tapi tak bace lagi rupanya... Malam tadi baru start bace...


Anyway, nak update perkembangan pregnancy.

Sekarang dah 6 bulan lebih. Perut memang makin besar toksah cite la... tapi alhamdulillah takde pecah-pecah di perut yang terbaru. Yang dulu punyer je yang ada... Okla... lega sikit. Tapi jenuh la kena sapu minyak pagi petang siang malam... huhu...

Baby dah jarang kick perut... at least, dah kurang rasa perut ditendang... Instead, I felt like the baby is rolling or rotating her/his position. Kadang-kadang rasa senak. Kadang-kadang rasa geli. Ooops... there he/she goes again. Baru je terasa baby bergerak lagi... Is it because ruang perut makin menyempit? Sebab tu aku rasa baby bergerak cmtu?

Hmmm ape-ape pun, aku harap baby sihat je... Amin.

Hujung bulan ni plan nak scan for baby's gender cos dah nak masuk 7 bulan kan... kena start beli barang-barang baby le kot. Plus, it's easier if we know the gender. Kalo betul dapat girl, leh beli baju cute-cute for her! :D

But for now, I'm looking to buy used books at cheap price.

Does anyone know which blogshop is reliable?

I usually bought used books online at Bangi Bookseller. Cos the price is cheap and the books were all in good condition. But lately the owner is not contactable. Huhu...

Kalau kedai biase, nun di Ipoh Parade sana... Aku selalu beli di Novelhut. Tapi Ipoh tu jauh la.... malas nak pergi. huhu...

Sebab tu plan nak beli secara online je. Jimat minyak kereta. :P

Sesape yang tau, please komen. Really in need of some good books to read. Plus, tengah dalam proses nak penuhkan almari buku ku yang kecik tu...

Okey... sebelum kena kutuk, meh nak gitau... susunan buku memang tak cantik cos ade kecik, ade besar... cam hape je susunannya...

Tapi aku susun buku in alphabetical order... Ikut nama author. huhu

Ini hobi aku... bace buku, kumpul buku (tapi banyak gile dah hilang kat Beruas!).

As for my husband, dia kumpul benda alah ni...

Mini cars!




Macam-macam hal... tapi kereta tu xpela... jangan patung Barbie sudeyyyyy

Daaa...

alhamdulIllah...

6 comments:

-ROCKprincess- said...

I'm planning on selling some of my books...
to make space for new ones...
I'll be updating it in my blog tonight..
feel free to check it out...

http://rockprincessbooks.blogspot.com

Ryehanna said...

sure i will! thanks..

bardboo said...

minat kita sama la..huhu...bk shidney sheldon mmg best! layan x citer jodi picoult?

-ROCKprincess- said...

hye...
I'm selling my used books now...
feel free to check..

http://rockprincessbooks.blogspot.com/2010/12/im-selling-some-of-my-books.html

cikpia said...

lamanya tak pi soping kat ipoh!!!!!!

Ryehanna said...

To Bardboo: Takdela minat sgt cos 1st book yg beli dari Picoult adalah xbest sgt (salem falls)... pastu buku kedua yg bc pn agak slow.. lupe dh tajuk dia.. so picoult ni bukan atr author yg sy minat.

tp kalo sidney sheldon, sandra brown and erich segal.. mmg minat sgt!


To RockPrincess: Dah komen entry dah dik.. kat twitter pn dh mention 2x. tp xde respon pun... :|

To Cik Pia: Awat lame xpg?? jauh ek... tapi distance tu mmg antara sbb utama diriku jrg shopping ke ipoh gak. huhu