Saturday, December 4, 2010

Yep. I have them.

bismIllah...




It's a nightmare when I found out I already have stretchmarks from this pregnancy. At 6 months pregnant!! (another 3 months to go).

But heck, what to do... gotta live with it laaa... >__<

Dah jadi bertambah malas nak letak losyen or minyak segala... cos tetap ada gak. But then, dah genetik aku macam ni. Mak pun ada stretchmarks gak. Haihh... sedih cos rasa badan bertambah-tambah tak lawa... Dahle besor, gemok, pastu ada stretchmarks pulak. :'(

By the way, stretchmarks caused by pregnancy is more hideous than cellulite. Aku tau la cos aku ada selulit gak (you are most likely to have them kalau ko penah kurus and then jadi gemuk). Kalau selulit tu, warna dia light lagi and takdela kulit tu pecah teruk sangat... tapi, bila kulit stretch sebab pregnancy, warna dia terang... merah darah... or dalam erti kata lain, BURUK. HUHUHUHU.... T___T


But for you little one, it's a small price to pay to have you in my life.

Membesar lah dengan sihat dan normal. Amin.


Aku tak tau la laki aku ni just nak bodek or amik ati aku bila cakap aku tetap cantik dan seksi di matanya eventho dah besar gedabak camni and badan dah tak lawa... but I appreciate it hon... rasa lega tu ada la sikit-sikit. However, I no longer stood naked and looked/inspected myself in the mirror (I usually do this to check how big my tummy grows each day). It's depressing to find new marks when you're not looking for them! Urgh.

Oh well... You gain some, you lose some. To have those marks because of being pregnant, well... I'll live.

Salam....



alhamdulIllah...

0 comments: