Monday, December 27, 2010

Sekembalinya dari perjalanan jauh...

bismIllah...


Malam tadi sampai Lumut pukul 10.30 malam. Lembik selembik-lembiknye dah... Mane tak lembik, gerak dari Kuantan pukul 3 petang, then kami singgah ke kampung suami jap di Lanchang. Lepas dah solat and hubby tido 15 minit, pukul 6 petang camtu baru la gerak balik Perak.

Dahle pulak tu, jem macam nak gile lepas tol Bentong menuju KL.

Slow sangat bawak kereta... Kat Genting Sempah pun jem, so tak jadi isi minyak kat situ. Sampai Batang Kali baru isi minyak.

Aku lak tetiba je demam. Panas badan... Tapi memang dah expect cos mulut payau and tekak sakit sejak kenduri lagi. Itu memang tanda-tanda aku nak demam. huhu

Aku rasa ni last trip untuk travel jauh-jauh. Letih sangat walaupun bukan aku yang drive. Perut bergoyang-goyang je dalam kereta. Serik dah nak jalan jauh-jauh ni...

Itupun laki aku leh tanya, cuti raya cina tahun depan larat tak pergi Johor (umah ipar-duaiku). Mmmm... rasenye memang tak dapat la cik abang oi... time tu nanti dah 8 bulan pregnant kot. huhu...

Lain hari jela aku tempek gambar kahwin Eti dan Dafi. Lagipun kamera tertinggal kat Kuantan. Mintak-mintak tak hilang...

To Eti and Dafi, welcome to the club! Selamat melayari hidup sebagai suami isteri dengan penuh bahagia. :)

That's all for now. Nak tidur... huhu

2 comments:

b said...

penat kan travel jauh2 time pregnant? tp sy ni ada hati gak nak ke kelantan bln 3 nnt..ntah larat ke x..huhu

bardboo said...

penat kan travel jauh2 time pregnant? tp sy ni ada hati gak nak ke kelantan bln 3 nnt..ntah larat ke x..huhu